Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
stokbrood

Vers van de pers: van stokbroodoorlog tot Blue Monday box en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot en happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Power to the pieper

Wist je dat het vandaag (17 januari) Blue Monday is? Om op deze deprimerende dag je humeur op te piepen, kun je het beste aardappelen eten. Ja, je leest het goed! Aardappelen kunnen je helpen om deze Blue Monday door te komen doordat aardappels boordevol vitamine B6 en vitamine C zitten. Deze vitamines versterken beide de natuurlijke weerstand en hebben een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Een extra dagje piepers kan dus geen kwaad!

rauwe aardappels blue monday

Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stokbroodoorlog

Wij zijn gek op échte Franse baguettes. Maar wist je dat er in Frankrijk een heuse stokbroodoorlog gaande is? Het AD meldde van de week dat Franse bakkers boos zijn op supermarktketen Leclerc, die reclame maakt met stokbroodprijzen die de inflatie zouden bestrijden. De supermarkt is trots op het feit dat ze de winst op een baguette verlagen om de consumenten in deze moeilijke tijden van dienst te zijn. Maar juist dat maakt de bakkers boos. Waarom worden zij niet geholpen in deze moeilijke tijden? De Franse supermarkt biedt namelijk allesbehalve prijzen die inflatie tegen gaan. Ze bieden broden aan voor 29 cent, terwijl de productiekosten van een stokbrood rond de 99 cent liggen. Al krijgen de bakkers steun van boeren en molenaars, de supermarkt vindt de kritiek ongegrond. Volgens de baas van Leclerc kost een baguette kost al meer dan een jaar rond de 30 cent in zijn winkels zodat de stokbroden betaalbaar blijven voor de consument. Ben jij team bakkers of supermarkt?

Blue Monday box

Heb je geen zin in piepers maar wil je vandaag wel net even wat leuker maken? Bij No Fairytales snappen ze dat jij wat éxtra kleur kan gebruiken op deze donkere dag. Want Blue Monday is nu eenmaal de dag waarop de meeste voornemens alweer mislukt zijn, de feestdagen weer eeuwen geleden lijken te zijn geweest en er weinig feestelijks in het vooruitzicht is. Maar geen zorgen. Samen met Gorillas maken ze er een feestje van. Ga snel naar de app van het flitsbezorgingsbedrijf en bestel de gratis limited Blue Monday box. Deze kleurrijke box zit vol met heerlijke groentetortillas, lekkere recepten, confetti en meer. Van Blue Monday naar happy monday!

Lees ook: Deze megasnelle TikTok wrap hack gaat je leven veranderen

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!