Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vatgerijpt Hertog Jan

Vers van de pers: Vatgerijpt van Hertog Jan, pop-up gin bar en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Weekend tip: Roku Gin pop-up-bar

Ben jij aankomend weekend in (de buurt van) Amsterdam? Dan is de pop-up bar van Roku Gin dé place to be! Vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2022 organiseert het het Japanse gin-merk voor het eerst een pop-up bar om de herfstequinox (de overgang van de zomer naar de herfst) te vieren. Want Roku’s slogan verklapt het al: The best of every season. Ieder seizoen heeft iets moois te bieden en mag daarom gevierd worden. De locatie? Taiko Bar Amsterdam, de bar van topchef Schilo van Coevorden gevestigd in het luxe Conservatorium hotel. De pop-up is de ideale gelegenheid voor een gezellige date of avondje uit met vrienden. Ben jij erbij?

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

roku gin

Bewuste Visweek

Zet jij elke week vis op tafel? En kies je wel eens voor een andere vis dan kabeljauw en zalm? Waarschijnlijk niet. Om Nederlanders en Belgen wat bewuster te maken van duurzame visvangst en verantwoorde viskweek, is het deze week Bewuste Visweek. Van 26 september tot en met 2 oktober is de tiende editie van het initiatief van keurmerken MSC en ASC. Dit jaar staat de Bewuste Visweek in het teken van de onbekende helden uit het water. Want variatie is één van de oplossingen om het leven in de oceanen en de onderwaternatuur te beschermen, en overbevissing te voorkomen. Er zijn genoeg alternatieven voor de bekende vissen zoals kabeljauw en wilde zalm. Hoe meer verschillende vissoorten we eten, hoe minder druk op enkele soorten en hoe meer tijd en ruimte de vispopulaties krijgen om weer aan te groeien. Zet jij daarom deze week ook eens een andere vis op het menu?

Nederlandse Vissersboot

Vatgerijpt van Hertog Jan

Op 28 september lanceert Hertog Jan een nieuwe editie van het exclusieve Grand Prestige Vatgerijpt. Het idee van Vatgerijpt ontstond een paar jaar geleden toen voormalig meesterbrouwer Gerard van den Broek ging experimenteren met het Grand Prestige bier en houten Bourbon vaten. Het vatrijpen smaakte naar meer en in de edities die volgden, werd het succes steeds groter. Nadat de voorgaande edities binnen een half uur waren uitverkocht, wisten de brouwers deze editie meer vaten te bemachtigen, waardoor ze de oplage van Vatgerijpt 2022 konden vergroten.

Dit jaar heeft de Limburgse brouwerij zich laten inspireren door Franse, bourgondische smaken. De brouwers lieten het kroonjuweel maandenlang rijpen op verschillende houten vaten uit Frankrijk en creëerden vier bijzondere varianten: bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados. Het proces was best wel spannend volgens de brouwers. Meesterbrouwer Micha Peute vertrouwt ons toe: “Bij het rijpen op wijnvaten kan er best veel misgaan. Daarom heb ik maandenlang gezocht naar de juiste merlot-vaten. Toen ik het belletje kreeg dat de goede vaten beschikbaar waren, heb ik alles in werking gezet om ze te bemachtigen. Met resultaat!” Wil jij deze Bière du Soir proeven? Ga dan naar aankomende woensdag naar de online brouwerijwinkel van Hertog Jan!

Lees ook: Je kunt nu een abonnement nemen op geheime speciaalbieren van Hertog Jan

Vatgerijpt Hertog Jan

Heel Holland Bakt Kids

Hoera, ons favoriete tv-programma is weer op de buis! Aankomende zaterdag is namelijk de eerste aflevering van Heel Holland Bakt Kids. In dit programma gaan jonge bakkers samen met hun maatje het bakavontuur aan. De bakduo’s geven elke week alles wat ze hebben om meesterbakkers te worden en om uiteindelijk de felbegeerde finale te behalen en winnen. Dit jaar gaan zes duo’s de strijd aan. Benieuwd wie dat zijn? Lees dan dit artikel!

Vanaf aanstaande zaterdag 1 oktober 2022 is Heel Holland Bakt Kids elke zaterdag om 19:25 uur te zien op NPO Zapp. 

Heel Holland Bakt Kids

Lees ook: Deze koekjes zijn dé nieuwste trend op TikTok!

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!