Advertentie
75ste verjaardag van de Margarita-cocktail
Het is misschien wel de meest populaire cocktail, de Margarita. En niet zo gek, want dit jaar vieren we alweer de 75ste verjaardag van die bekende Margarita-cocktail. Het originele drankje is een combinatie van Cointreau en witte tequila met vers limoensap en een randje zout op het glas, bedacht door de Amerikaanse socialite Margaret “Margarita” Sames in Mexico. Om het 75-jarig bestaan te vieren introduceert sinaasappellikeurmerk Cointreau nu een bijzondere twist op de klassieker: de Orange Birthday Margarita. Alfred Cointreau, de zesde generatie van de Cointreau-familie, bedacht deze variant gemaakt van Cointreau, vers sinaasappelsap en Earl Grey thee. Hoe je hem maakt? Laat een zakje Earl Grey thee trekken en afkoelen. Meng voor 1 glas 6 cl thee met 2,5 cl Cointreau L’Unique en 3 cl sinaasappelsap in een gekoeld glas met ijsblokjes. Roer door elkaar om te mengen, garneer eventueel met sinaasappelblad en geniet!
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hollandse vis
Ben je een liefhebber van Hollandse vis? Dan moet je daar dezer dagen flink voor in de buidel tasten. De prijzen van bijvoorbeeld kabeljauw, zalm en tong zijn momenteel ruim 12 procent hoger dan vorig jaar. Dat heeft onder andere te maken met inflatie, maar ook omdat het voor steeds meer vissers moeilijker wordt om rendabel te blijven vanwege hoge dieselprijzen en verpakkingskosten. Hierdoor moeten veel vissers noodgedwongen stoppen. Wil je zonder de hoofdprijs te betalen toch blijven genieten van zo’n Hollands visje? Ga dan eens voor de iets minder populaire, maar minstens net zo lekkere varianten als wijting, makreel of schar.
Wees voorzichtig met zelfgeplukt fruit
In de zomer kun je in Nederland op allerlei plekken zelf zomerfruit plukken, maar dit kun je niet eindeloos blijven doen. Naast dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat je met ladingen fruit thuis komt, is het plukken niet zonder risico. In Zuid-Limburg en Oost-Groningen is er namelijk een kans dat je besmet raakt met de vossenlintworm. Dit is een lintworm die voorkomt in de ontlasting van vossen, honden of katten. Recente metingen van het RIVM laten zien dat deze parasiet de laatste tijd vaker voorkomt. De kans dát je besmet raakt is klein, maar áls je besmet raakt zijn de gevolgen groot. Een mens kan wel vijf tot vijftien jaar na de besmetting nog geïnfecteerd raken en leverproblemen krijgen. Heb je dus zin in zomerfruit? Pluk dan in ieder geval geen fruit dat aan lage struiken hangt of pak het niet van de grond. Zorg dat je fruit altijd goed wast. En als je fruit tot jam verwerkt, verklein je het risico sowieso omdat koken ervoor zorgt dat de eitjes dood gaan.
Zoveel kost één bolletje schepijs deze zomer
Eindelijk, de zon schijnt weer! En dat betekent tijd voor ijs. Je kunt natuurlijk zelf je eigen ijs maken, maar misschien wel het allerlekkerst is Italiaans schepijs bij één van de beste ijssalons van Nederland. Maar wat kost zo’n bolletje ijs nou eigenlijk? Beslist.nl zocht het uit en concludeerde dat dit flink uiteen loopt, van 0,90 euro per bol tot een bedrag van 3,- euro. Dit zijn uitersten, gemiddeld betaal je voor een bolletje zo’n 1,75 euro. Hoewel er de gekste smaken als matcha, knoflook en frikadel worden aangeboden, blijven vanille, aardbei en chocolade favoriet en vind je deze bijna overal. Ben je benieuwd hoe goed ijssalons in jouw provincie scoren en waar je ze kunt vinden? Bekijk dan gauw de infographic van beslist.nl.
Lees ook:
4x cocktails die je vanavond nog wilt maken
Is bevroren fruit minder gezond dan vers fruit?
Huh, is er in de supermarkt geen verschil tussen verse vis en vis uit de vriezer?
Onze tips
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?