Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Vrijheidssoep London Loy

Vers van de pers: Vrijheidssoep, nieuw seizoen Great British Bake Off en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Vrijheidssoep van London Loy

Komende vrijdag is het 5 mei en vieren we de vrijheid. In het hele land vinden Vrijheidsmaaltijden plaats, waaronder bij de Magere Brug in Amsterdam. Een groot aantal gastgezinnen en gasten komen samen aan een lange tafel om te genieten van de Vrijheidssoep, gemaakt door London Loy. Samuel Levie serveert de soep, er wordt voor muziek gezorgd en Job Cohen spreekt de gasten toe. De kern van zo’n Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken. Samuel Levie vertelt: “Op deze unieke Vrijheidsmaaltijd komen mensen elkaar tegen die elkaar normaliter niet zo snel zouden spreken, maar eigenlijk ontzettend veel met elkaar gemeen hebben.”

Ben je benieuwd waar nog meer maaltijden worden georganiseerd? Kijk op 4en5meiamsterdam.nl

Vrijheidssoep London Loy

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Great British Bake Off weer op tv

Net zo’n groot fan we zijn van Heel Holland Bakt, zijn we dat ook van de Britse versie. Goed nieuws voor de medefans onder ons: het nieuwe seizoen van Great British Bake Off is binnenkort weer te zien bij Omroep MAX! Een nieuwe groep amateurbakkers gaat de uitdaging aan en bakt onder andere een minisandwichtaart, taco’s en een Halloween-piñata. Wie wordt de beste thuisbakker van Groot-Brittannië dit dertiende seizoen? Kijk het programma vanaf 11 juni 2023, elke zondag om 10.00 uur bij Omroep MAX.

Great British Bake Off

Plien van Bennekom presenteert Heel Holland Bakt Kids

Nog meer leuk baknieuws: Plien van Bennekom, bekend van onder meer televisieprogramma Zaai, wordt de nieuwe presentatrice van Heel Holland Bakt kids. Inmiddels heeft ze kennisgemaakt met juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven en kan ze niet wachten om te beginnen. In het programma zal ze de jonge deelnemers door de opdrachten van de jury gidsen. Wanneer het nieuwe seizoen op tv wordt uitgezonden wordt binnenkort bekendgemaakt.

Heel Holland Bakt Kids

Het Smakenrad komt terug naar Den Bosch

Het Smakenrad, ja echt, horeca in een reuzenrad, komt weer naar Den Bosch! Dat betekent volop genieten van eten en drinken met een spectaculair uitzicht over de stad. Van 1 mei t/m 11 juni 2023 kun je genieten van een ontbijtje, high tea, lunch of borrel. Ook leuk om je moeder met Moederdag te geven of als activiteit met Hemelvaart of Pinksteren! Ready for take off?

Voor meer informatie en tickets ga je naar smakenrad.nl.

Lees ook: Italië Evenement 2023 mét korting

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!