Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Zelf pizza maken

Vers van de pers: win een jaar gratis drop, vega gifts én de beste pizza ter wereld!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Win een jaar gratis drop

Klepper & Klepper, oftewel de makers van De Beste Drop Ooit dagen je uit: bedenk de nieuwste dropsmaak. De winnende smaak wordt daadwerkelijk op de markt gebracht en de naam van de bedenker zal een jaar lang op de verpakking staan. En het tofste? De winnaar krijgt een jaar gratis drop. Dat wil toch iedereen? Dus, laat je creatieve brein én je smaakpapillen de vrije loop en wie weet ligt de door jou verzonnen smaak dan straks in de winkels én ga je met een jaar gratis drop naar huis. Meedoen kan tot en met 7 juni 2023 via klepperenklepper.nl/bedenk-de-smaak

Klepper klepper winactie

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Een week lang kans op Foodies Vega Gifts

Van maandag 6 t/m zondag 12 maart 2023 is het de Nationale Week Zonder Vlees. In het kader daarvan geven wij een week lang leuke vega gifts weg. Van kookboeken tot de Foodies Vega Special en een toffe kookworkshop, voor ieder is er wat wils. Surf tijdens de Nationale Week Zonder Vlees dus dagelijks naar foodiesmagazine.nl/win, want elke dag om 8.00 uur staat er een nieuwe winactie voor je klaar. Op 13 maart maken we de winnaars bekend. Wil je meer weten? Hier lees je alles over deze vega giveaway-week.

Week zonder vlees 2023

Vier de Nationale Week Zonder Vlees en probeer New-Meat

Maar niet alleen thuis, ook in de horeca kan je deze week andere keuzes maken. Daarom roept Redefine Meat™ de Nederlandse horeca op om ook mee te doen aan de Nationale Week Zonder Vlees en New-Meat op de kaart te zetten. Het initiatief wordt ondersteund door Michelin-sterrenchef Peter Gast, die het nieuwe vlees aan een ultieme kwaliteitstest onderwerpt tijdens een speciaal vijfgangendiner in Bistrobar Berlin in Nijmegen. Hiervoor heeft hij een speciaal 4 unieke gerechten gecreëerd met Redefine Meat voor gasten die in de week zonder vlees toch van vlees willen genieten en uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat dit waanzinnig goed smaakt.

Woon je niet in de buurt en wil je toch graag New-Meat proberen? Goed nieuws! Er zijn landelijk nog 52 restaurants die deze week een speciale korting bieden op Redefine Meat gerechten. Onder het mom ‘Neem de grootste vleeshebber die je kent mee uiteten’ biedt Redefine Meat de kans om voordelig het nieuwe vlees te proberen. Dit initiatief heeft als doel om vooral de carnivoren onder ons te laten ervaren dat je kan blijven genieten van heerlijk vlees, zonder vlees. De deelnemende locaties variëren van casual tot fine dining restaurants en sterrenrestaurants, en landelijke ketens als Ron Gastrobar Indonesia, de Bijenkorf en Holland Casino.

Tenderloin redefine meat

De beste pizza ter wereld komt naar Nederland

En die wil je proeven! Bij de Italiaanse pizzeria L’Antica Pizzeria Da Michele in Napels maken ze – als je de verhalen mag geloven – de beste pizza van de wereld. En goed nieuws voor ons Nederlanders: deze pizza kun je binnenkort ook hier eten. Het restaurant in Amsterdam opende al in het najaar van 2022, maar werd begin dit jaar getroffen door een brand, waardoor het kort na opening een paar weken dicht moest. Inmiddels is de schade hersteld en worden er binnenkort weer volop Napolitaanse pizza’s gebakken. Zet daarom zet 9 maart 2023 in je agenda, dan heropent de pizzeria namelijk haar deuren. Meer weten? Kijk op pizzeriadamichele.nl.

Zelf pizza maken

Plantaardige kip van de slager

Er zijn meer ondernemers die handig inspelen op de Nationale Week Zonder Vlees. Zo introduceerde Amsterdamse slagerij Hergo afgelopen weekend namelijk echte slagerskip, maar dan volledig plantaardig. De slagerij sloeg de handen ineen met het merk LikeMeat, dat verschillende vleesvervangers op basis van soja-, tarwe- of erwtenproteïne produceert. Sinds de oprichting in 1930 is slagerij Hergo uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam en omstreken. Het is een succesformule doordat innovatie, ambacht en vakmanschap gecombineerd wordt met de focus op duurzaamheid en herkomst. Al het vlees dat wordt verkocht komt van dieren die op een diervriendelijke manier worden grootgebracht en met de uitbreiding van het assortiment naar plantaardig, wordt de duurzaamheidspijler nu nog meer kracht bijgezet.

“De begrippen vegetariër en slager hoorde je voorheen niet vaak – of beter gezegd nooit – in dezelfde zin. Wij willen er als slager zijn voor alle Amsterdammers, dus ook voor degenen die geen vlees eten”, aldus Stefan Kunz, Retail Manager bij Hergo. Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt de plant-based producten vanaf nu proeven bij een van de Hergo vestigingen in Amsterdam en Amstelveen.

Slagerij Hero LikeMeat

Lees meer: pre-order de Foodies Vega special!

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!