Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
finalisten heel holland bakt 2022

Vers van de pers: winnaar Heel Holland Bakt, Foodies de film & meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Foodies de film

Wist je het al? Er komt een film die Foodies heet en deze draait vanaf 12 mei in de bioscoop. Dat klinkt misschien als een soap over de redactie van Foodies Magazine, maar dat is niet het geval. In de romantische komedie Foodies draait het om twee dingen: eten en liefde. Precies de twee dingen die het leven leuk maken. Omdat het geen toeval is dat de film dezelfde naam als ons tijdschrift draagt, mochten wij twee recepten ontwikkelen die centraal staan in de film; een heerlijke vegan citroenmeringuetaart en een ceviche van gemarineerde zalm. Check de recepten en duik zelf de keuken in!

Foodies de film

Geen gratis zakjes meer

Iedereen kent de plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling. Hartstikke handig voor losse appels of sperziebonen, maar helaas slecht voor het milieu als je ze niet goed recyclet. Daarom heef Albert Heijn besloten om de gratis plastic zakjes niet meer aan te bieden. Dit scheelt 130 miljoen zakjes – oftewel 243.000 kilo plastic – per jaar. Hoe je dan wel je groenten en fruit mee kunt nemen? Duurzame verszakjes die je keer op keer kunt hergebruiken. Vergeet dus niet je eigen zakkie bij je volgende bezoek aan de supermarkt!

verszakje albert heijn - foodies de film

Meesterbakker

Een perfectionist, een veganist en een Belg. Het zou het begin kunnen zijn van een mop, maar het is de finale van Heel Holland Bakt. Na afleveringen lang ploeteren in de tent stonden afgelopen weekend Zeinab, Enzo en Tom in de denderende finale van het tv-programma. Het spektakelstuk was dit keer niet mis; de finalisten kregen 7,5 uur lang de tijd om een bruidsbuffet te maken bestaande uit 1 bruidstaart met 3 etages, 12 bonbons met 2 in een zakje of doosje als bedankje voor de gasten, 12 luxe bladerdeeghapjes, 20 macarons en 10 bolgebakjes. Enzo maakte het beste buffet en mag sinds zaterdag de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland 2022’ dragen.

finalisten heel holland bakt 2022

Duivelse kombucha

Als er een drankje is dat het afgelopen jaar aan populariteit heeft gewonnen, is het wel kombucha. Niet gek dus dat er steeds meer variaties op de markt komen. BATU Kombucha lanceert deze week twee limited edition kombucha’s. Eentje met de zeldzame citrusvrucht Buddha’s Hand en eentje met de loeihete Carolina Reaper peper. Buddha’s Hand is een drankje vernoemd naar de gelijknamige Aziatische citrusvrucht. Ze zijn erg zeldzaam en zien er een nogal merkwaardig uit. Een beetje als een citroen met vingers, of een omgekeerde gele anemoon. Het andere drankje is vernoemd naar Satan’s anus. Say what? De kombucha dankt zijn naam aan de toevoeging van de heetste peper ter wereld. Durf jij het aan? Wie geen daredevil is, kan ook zelf aan de slag gaan met ons kombucha recept.

batu kombucha

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!