Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Lepeltje lepeltje festival

Vers van de pers: Lepeltje Lepeltje Festival, ARCA Behind The Pass

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Lepeltje Lepeltje Festival

De zomer komt eraan en dat betekent dat het festivalseizoen langzaam van start gaat. Eerder schreven we al over Festival TREK dat binnenkort begint en aankomend Hemelvaartsweekend staat het culturele Lepeltje Lepeltje Festival voor de deur. In de steden Eindhoven en Dordrecht kun je dan volop genieten van lekker eten, wereldse muziek en gezellige marktkraampjes. Het festival is gratis toegankelijk en ook geschikt voor jong en oud. In de opvolgende weekenden vindt Lepeltje Lepeltje ook in de steden Amersfoort, Apeldoorn, Maastricht, Zwolle en Utrecht plaats. Kijk voor meer informatie en ook de exacte data op lepeltje-lepeltje.com

Lepeltje lepeltje festival

Foto: Jeroen Schaaphok

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

ARCA Behind The Pass

Zondag 30 mei is het zover: ARCA Behind The Pass vindt alweer voor de vierde keer plaats. Tijdens dit terugkerende culinaire concept gaat Henrique Sá Pessoa samenwerkingen aan met top chefs. Deze editie is dat de Braziliaans-Portugese chef-kok Kiko Martins, één van de bekendste chefs van Portugal, die een behoorlijk lijstje restaurants in Lissabon in handen heeft. Deze editie van ARCA’s Behind the Pass biedt een unieke kans om twee van Portugals grootste chefs aan het werk te zien en te genieten van de moderne Portugese keuken. Het menu belooft een unieke fusie te zijn van Portugese en Aziatische smaken, in 6 gangen geserveerd, met zorgvuldig uitgekozen bijbehorende wijnen. Wil je deze culinaire ervaring niet missen? Reserveer dan snel via arcaamsterdam.nl/arca-behind-the-pass.

ARCA Behind The Pass

Fit de examens in

Komende week staan de examens weer voor de deur. Een spannende tijd voor middelbare scholieren, wat wellicht voor de nodige stress kan zorgen. Naast heel wat uren woordjes stampen, oefentoetsen maken en genoeg slaap kan de juiste voeding je nét dat extra zetje geven om met een gerust hart die examenzaal in te stappen. In dit artikel vertellen we welke 10 superfoods jou kunnen helpen de examens te halen!

examen eten

Plantaardige kaas van Willicroft nu overal te koop

Goed nieuws voor veganisten (en voor ieder ander die graag wat vaker plantaardig eet) onder ons: vanaf nu is de plantaardige kaas van Willicroft te koop in supermarkten in heel Nederland. Het Britse merk maakt plantaardige kaas van noten en witte veldbonen en is verkrijgbaar in twee smaken: Young Dutch, een geraspte kaas die veel lijkt op Hollandse jonge kaas, perfect voor op je tosti, pizza of burger. En Italian Aged, zoutig en notig, geschikt voor alles waar je normaliter Parmezaanse kaas voor zou gebruiken. En dat alles zonder kunstmatige toevoegingen, geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Willicroft

Lees ook: Festival TREK

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!