Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
digitaal eetclubje

Waarom een digitale eetclub een goed idee is

Advertentie

'Het is weekend en we komen samen'. Oh wacht... Helaas zit borrelen en uit eten met een grote groep vrienden er op het moment niet in. Het alternatief? Een digitale eetclub. Dat is samen koken én samen eten, maar dan via een scherm.

We schreven al eerder over hoe gezellig het is om een eetclubje te hebben. Samenzijn met foodies heeft gewoon heel veel voordelen! Je kan eindeloos over ultiem knapperig buikspek praten zonder iemand te vervelen en je hoeft je niet te schamen als je een tweede keer op wilt scheppen – dat wil iedereen! Gelukkig kun je deze dingen ook delen zonder bij elkaar te zijn.

Maak een app-groep

Een digitale eetclub werkt als volgt: je zoekt een groepje van vijf of zes mensen die gek zijn van eten. Je deelt elkaars contactgegevens uit (maak bijv. een appgroep aan) en kiest één avond in de week (of in de twee weken) waarop je samen gaat koken. Je kan één chef-kok aanwijzen die iedere week de recepten uitkiest, maar je kan deze rol ook doorgeven. Degene die het recept kiest, deelt een dag van tevoren een boodschappenlijstje via de app-groep met de anderen.

Zorg voor de mise en place

Je spreekt vervolgens een tijd af waarop jullie beginnen met koken. Zorg dat iedereen de mise en place klaar heeft staan en niet tijdens het koken nog een pompoen moet ontmantelen of vier uien moet snijden. Via programma’s als Skype, Microsoft Teams of Zoom starten jullie een live-stream. De chef-kok van de avond neemt de leiding en loodst de rest stap voor stap door het recept. Iets vragen mag, maar uitgebreid bijpraten doe je aan tafel! Zo voorkom je chaos.

Aan tafel!

Tijd om te gaan eten! Show vooral even je bordje aan elkaar; ziet het er hetzelfde uit? Schenk jezelf een glas wijn in, wens elkaar eet smakelijk en praat lekker bij zoals je dat aan tafel in een restaurant ook zou doen. Het enige nadeel? Als je bent uitgegeten zul je toch echt zelf de afwas moeten doen! Al is het dan wel alleen je eigen bordje en bestek…

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!