Wist je dat Texel ontzettend veel heeft te bieden op culinair gebied? Denk maar aan streekproducten als het wereldberoemde Texels lamsvlees, de schapenkaas en kruidenbitters, verse asperges, eigen gebrouwen en bekroonde bieren, garnalen en verrukkelijke oesters. Maar ook zilte groenten als lamsoor, zeekraal en ijskruid. Het eiland heeft het allemaal.

Texel Culinair

Texelse chefs weten natuurlijk als geen ander hoe zij de mooiste gerechten met lokale producten moeten maken. En om al die heerlijke ingrediënten en producten eens extra goed in het zonnetje te zetten, wordt jaarlijks Texel Culinair georganiseerd. Een driedaags culinair evenement waarbij in het centrum van De Koog zo’n honderd kleine gerechtjes worden gemaakt door chefs over heel het eiland. Leuk detail: het event krijgt dit jaar een Foodies twist. Redacteur Marieke maakt namelijk deel uit van de jury en mag mee bepalen welk gerecht het beste is.

Texel Culinair

Herfst

Het thema van dit jaar is ‘Herfst’. Niet voor niets, want voor het eerst in de geschiedenis vindt ons evenement plaats in de herfst. De deelnemende chefs konden hun creativiteit volop laten stromen met heerlijke gerechten in dit thema. Denk aan gerechten als Vitello tonnato a la Texel, bisque van langoustines, vegetarische herfstsoep, Toast Skågen en pizza Autunno. Maar ook lekkere hapjes als bierbitterballen en bonbons zijn volop verkrijgbaar.

Texel Culinair

Proeven?

Wil jij proeven van het beste van wat Texel te bieden heeft? Vul het formulier onderaan het artikel in en maak kans op een volledig verzorgd weekend Texel Culinair! Je wint een verblijf van twee nachten voor twee personen in Hotel Zeerust in De Koog, aankomst op 23 september, vertrek zondag 25 september. Inclusief overtocht met de boot. En laat je portemonnee maar thuis, je krijgt een speciale prepaidkaart waarmee je het hele weekend al het lekkers kan gaan proeven.

Zo maak je kans

Wil jij een volledig verzorgd weekend Texel Culinair voor twee personen winnen? Het enige wat je hoeft te doen is het onderstaande formulier invullen. Daarna is het duimen en afwachten tot we de winnaar bekend maken. De winactie loopt tot en met 19 september 2022. De winnaar krijgt op 20 september persoonlijk bericht en kan dan gelijk de koffers pakken voor het weekend!

(winactie gesloten)

Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing.

Texel culinair

Lees ook: Dit zijn de leukste Nederlandse strandtenten