Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor GEWONNEN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

GEWONNEN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

De pagina’s plakken van spetters tomatensaus aan elkaar en in de vouwen bespeuren we gedroogde oregano. We koken bij foodies graag en vaak uit Italiaanse kookboeken. Dit zijn onze favorieten en jij kan ze winnen!

Kookboek winnen? Geef op het onderstaande formulier aan naar welk boek je voorkeur uitgaat.

Favoriet van Lotte
Simpel en tasty

“Elke keer als m’n vrienden komen eten grijp ik automatisch naar Jamie kookt Italië. Dan weet ik zeker dat m’n gasten gaan genieten en dat ik niet zo lang in de keuken sta. Want met Jamie is alles simpel en tasty. Het is dan net alsof hij me toejuicht in de keuken, alsof we samen in de keuken staan en een beetje ‘banter’ hebben. Op tafel komt binnen een handomdraai een lekkere pasta te staan. De week erna zijn ze alweer terug. Niet voor mij, maar voor Jamie.”

Jamie Oliver. Jamie kookt Italië. Kosmos Uitgevers. 405 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

WIN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

Favoriet van Yvonne
Rustig genieten

“Ik ben één keer in Venetië geweest en dat was geen liefde op het eerste gezicht. Het was hartje zomer en ik kon er lopen over de hoofden van alle toeristen. Ik zou er niet snel terugkeren, maar dat hoeft dankzij dit boek ook niet. Met een heerlijke linguine vongole en pickled pepper pizetta haal ik Venetië gewoon naar huis en geniet ik in alle rust van de keuken van dit gondelstadje.”

Russell Norman. Polpo. Karakter Uitgevers. 320 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

WIN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

Favoriet van  Emil
Heerlijk hobbyen

“Giorgio Locatelli ken je misschien van zijn kook- en reisprogramma’s van de BBC. Hij kan enorm enthousiast over Italiaans eten vertellen en dat doet hij ook in zijn eerste kookboek Made in Italy. Daarnaast zijn de recepten in het boek geweldig. Van zijn ijsrecepten die ik vaak gebruik maakt hij echt een wetenschap, met verschillende soorten suikers, opwarmtemperaturen en tijden dat de smaken moeten trekken. Een heerlijk boek om mee te hobbyen.”

Giorgio Locatelli. Made in Italy. Fontaine Uitgevers. 624 pagina’s. Prijs: 49,95 euro.

WIN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

Favoriet van Sanne
Buiten Italië

“Wil je weten in welke landen en onder welke naam je jouw Italiaanse favorieten nog meer tegen kunt komen? De verhalen van David Dale en de recepten van Lucio Galletto nemen je mee op zoek naar overeenkomsten in de verschillende keukens van Italië, Zuid-Frankrijk, Spanje en Griekenland, het ‘olijfoliedomein’. Al staat dit boek bomvol fantastische recepten en heerlijke sfeerfoto’s, de verhalen en achtergronden maken dit boek mijn favoriet.”

Lucio Galletto en David Dale. Middellandse Zee. Uitgeverij Spectrum. 288 pagina’s. Prijs: 35,99 euro.

WIN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

Favoriet van Willem
Pastavolk

“De feiten spreken voor zich: een op de twee Italianen eet iedere dag pasta. Dwars door alle bevolkingslagen en jaren heen is pasta het nummer een voedsel in Italië en dus weet geen enkel volk beter hoe je het moet maken. Ik heb zelf inmiddels al behoorlijk wat pasta gedraaid in m’n leven, maar kijk nog graag de kunst af bij de kenners. In deze pastabijbel die Giovanni D’Apice maakte met onder andere Antonio Carluccio doe ik altijd ideeën op.”

Giovanni D’Apice. Pasta – Il Primo Piatto. Uitgeverij Lannoo. 192 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

WIN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

Favoriet van ons allemaal
Big mamma

Geen tripje Parijs zonder een bezoek aan onze favoriete Italiaanse trattoria East Mamma. We horen je denken; Italiaans eten in Frankrijk? Tja, wij weten ook niet waarom Stella di Viesto alleen Italiaanse tentjes opent in Frankrijk (Parijs, Lille) en Londen en niet in Italië zelf, maar zo kunnen we in ieder geval ook buiten de Italiaanse landsgrenzen genieten van écht goed Italiaans eten. Overigens kan dat thuis ook, met dit fijne kookboek vol 480 klassieke gerechten.

Big Mamma, Ciro Cristiano. Big Mamma. Uitgeverij Good Cook. 480 pagina’s. Prijs: 25,95 euro.

WIN: de favoriete Italiaanse kookboeken van de redactie

Welk boek wil jij winnen? Geef op het formulier aan naar welk boek je voorkeur uitgaat.

Deze actie is voorbij.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!