Advertentie
Eerlijk vlees, gemaakt van dieren die een goed leven achter de rug hebben. Dat is het idee achter Crowdbutching. Speciaal voor kerst mogen we een gevulde kerstkalkoen weggeven. Let wel op dat je oven groot genoeg is, want anders zou het zonde zijn van dit heerlijke klapstuk van jouw kerstdiner.
Eerlijk en natuurlijk
De kalkoenen van Crowdbutching hebben een mooi leven gehad bij boer Anton Jacobs in Rijkevoort. Ze hebben een vrije uitloop naar buiten en binnen zitten de langzaam groeiende kalkoenen lekker op stro. De dieren eten goede, natuurlijke voeding. Verder worden geen antibiotica gebruikt bij de dieren. Ze worden dus 100 procent natuurlijk gehouden, zoals alle dieren van Crowdbutching.
Traditioneel recept gevulde kalkoen
De kalkoen wordt traditioneel gevuld met kalkoengehakt, gedroogd fruit (pruimen, abrikozen, peren, appel), knoflook, sjalotten, bladpeterselie, kerrie, peper en zout. Verder is hij gemakkelijk te bereiden met de bijgeleverde instructies en de gratis thermometer. Het enige wat je hoeft te doen is de kalkoen in te smeren met boter, peper en zout, en de hem in de oven te doen. Easy does it!
Lekker groot voor de hele familie
Let wel op dat je oven groot genoeg is voor de kalkoenen. Onze kalkoenen zijn ongeveer 50cm lang, 22cm breed en 18cm hoog. De kalkoen zou diagonaal in een gemiddelde oven moeten passen. Is de kalkoen nog steeds te groot voor je oven? Dan kun je eventueel de poten omhoog binden zodat de kalkoen een aantal centimeter korter wordt en beter past. De kalkoen wordt vriesvers geleverd in week 50 of 51, dus ruim op tijd vóór kerst. Met een gewicht van 4,4 kg heb je straks voldoende vlees op tafel voor een onvergetelijk kerstmaal met tien mensen.
Zo maak je kans
Deze heerlijke kalkoen mag op jouw kersttafel niet ontbreken. Vandaag geven we er eentje weg. Het enige wat jij hoeft te doen, is het onderstaande formulier invullen en je dingt mee om de hoofdprijs. Morgen trekken we al een winnaar, dus wees er snel bij!
Heb je niet gewonnen, maar wil je deze kalkoen wel graag op tafel met kerst? Een heleboel mensen zijn je al voorgegaan, de kalkoenen via Crowdbutching zijn daarom inmiddels al uitverkocht. Er zijn alleen nog enkele gevulde kalkoenen leverbaar via de website van Lindenhoff. Grijp je mis? Zet het vast in je agenda voor volgend jaar!
Elke dag kans maken op een heerlijke prijs? Dat kan! Morgen om 09:00 komt er weer een nieuwe winactie online. Ga er dus lekker voor zitten met een kopje koffie of thee en maak een bezoekje aan foodies onderdeel van jouw ochtendroutine. Daarna is het duimen en afwachten!
Meedoen aan deze winactie is niet meer mogelijk. De winnaar is Angeline uit Opmeer. Gefeliciteerd!
Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing.
Onze tips
LAATSTE KANS: meld je nu aan voor onze kookwedstrijd!
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
Redactie