Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor GEWONNEN // een reis naar Costa Rica met Nespresso!

GEWONNEN // een reis naar Costa Rica met Nespresso!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Ben je Nespressofan en ken je de smaken van al hun cups uit je hoofd? Laat dan de kunst van het proeven testen in één van de Nespresso Boutiques.
Kun je vier van de vier koffies herkennen? Dan word jij misschien wel Nespresso Meesterproever 2017 én maak je kans op een Nespresso Expert machine én op de hoofdprijs: een onvergetelijke reis naar Costa Rica!

Een heel proces

Koffie is een natuurproduct waarbij elke stap in het proces van koffiebes tot kopje een invloed heeft op de smaak van de koffie. Nespresso laat dan ook niets aan het toeval over. De groene koffiebonen worden bijvoorbeeld op aromaprofiel ingekocht en tot de laatste boon gecontroleerd op kwaliteit. Van het terroir van het land van herkomst, tot de branding en maling; alle fases in het proces van koffiebes tot kopje dragen bij aan het uiteindelijke aromaprofiel. Een echte meesterproever kan verschillende smaakelementen waarnemen en herkennen, waardeert en begrijpt het samenspel van verschillende smaken beter en merkt verrassende smaaksensaties op.

Duizenden smaakvariaties

Dr. Peter Klosse, de onbetwiste autoriteit in Nederland op het gebied van smaak en auteur van ‘Het nieuwe proefboek’, is verheugd dat Nespresso aandacht besteedt aan de kunst van het proeven: ‘Goede smaak en goed kunnen proeven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Des te beter de proefzintuigen zijn ontwikkeld, des te meer je kwalitatief eten en drinken kunt waarderen. Ook in koffie kun je duizenden verschillende smaakvariaties vaststellen. Ik hoop dat mensen hun koffie aandachtiger gaan drinken, zodat ze er ook meer van genieten.’

Durf jij de uitdaging aan? Kijk dan op de website van Nespresso voor tips en hoe je precies meedoet!

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!