Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
tannie maria

GEWONNEN // Tannie Maria & de demonische monteur

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Door het mooie weer zijn we al helemaal met onze gedachten bij de vakantie. Langzaam halen we wat voorbereidingen in huis zoals een nieuwe bikini en goed leesvoer. Voor dat laatste hoef je niet verder te zoeken. Met de culinaire romans van Sally Andrew kom jij de zomer wel door!
Als echte foodie doe je natuurlijk niets liever dan de hele dag over eten lezen, maar als je alle jaargangen foodies hebt doorgespit wil je misschien ook wel wat ander leesvoer. Ga dan voor een culinaire roman: een roman waarin koken en eten centraal staat (lees: een boek waar je honger van krijgt). De Zuid-Afrikaanse schrijfster Sally Andrew had al een succesvolle culinaire roman op haar naam staan (Recepten voor liefde en moord) en kwam onlangs met een tweede boek: Tannie Maria en de demonische monteur. Een kleine indruk van deze verrukkelijke verhalen:

Recepten voor liefde en moord

Tannie Maria is een weduwe van middelbare leeftijd die van koken én lekker eten houdt. Als culinair columniste deelt ze haar liefde voor koken in de plaatselijke krant de Karoo Gazette, totdat de krant besluit dat er meer behoefte is aan een liefdesadvies-rubriek dan aan ideeën voor lunch of avondeten. Tannie Maria is niet blij met deze verandering, maar komt er al gauw achter dat ze best goed is in het helpen van mensen. Natuurlijk blijft ze, als het even kan, haar recepten delen.
Door de moeilijkheden van anderen, komt Tannie Maria onverhoopt ook oog in oog met haar eigen verleden en problemen. Als er een vrouw wordt vermoord, raakt ze met gevaar voor haar eigen leven betrokken bij het onderzoek. Dat is duistere koek vergeleken bij een ingewikkeld recept!

Tannie Maria en de demonische monteur

In deel 2 van dit spannende verhaal raakt Tannie Maria in nog meer problemen verzeild. Als Bushmen-leider Slimkat wordt vergiftigd met honing-mosterdsaus verdenkt Maria de blanke veebaron, wiens land door het Hoge Gerechtshof is toebedeeld aan de Bushmen. Een zaak die ze uitzoekt met gevaar voor eigen leven! Ondertussen worstelt ze ook met haar gevoelens voor agent Henk, die haar wil beschermen maar ook nodig heeft om de zaken tot een goed einde te brengen…

WIN

Foodies geeft één pakket weg met Tannie Maria & de demonische monteur en de vorige culinaire roman van Sally Andrew: Recepten voor liefde en moord. Laat in een reactie onder dit bericht weten wat jouw favoriete foodies recept is en win de culinaire romans!

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!