Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Stamppot met venkel, radijs en zwarte olijven

Winterse kost in de zomer: WK snert- en stamppotkoken

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Op de eerste dag van de officiële zomer een WK snert- en stamppotkoken? Jazeker, in Groningen doen ze dat gewoon. En met de zomerse stamppotrecepten van Werner Drent begrijpen we dat eigenlijk best wel goed!

WK snert- en stamppotkoken

Bij snert en stamppot denk je waarschijnlijk als eerste aan winter, kou, sneeuw en schaatsen. Misschien denk je nog aan wat andere winterse taferelen, maar je denk vast niet aan de zomer. Daar komt dit jaar verandering in; het jaarlijkse WK snert- en stamppotkoken vindt namelijk plaats op 21 juni in Groningen! Natuurlijk staat het wereldkampioenschap in het teken van de zomer, de deelnemers worden namelijk uitgedaagd om een zomerse variant te maken van de klassieke gerechten zoals snert en stamppot.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zomerse recepten van Werner Drent

Om alvast een beetje in de stemming te komen spraken we met Werner Drent. Deze bekende chef-kok is een echte stamppottenkoning. Hij is namelijk meervoudig wereldkampioen stamppotkoken. Met dank aan zijn creativiteit en enthousiasme heeft hij tevens meerdere succesvolle kookboeken uitgebracht. Naast dat deze boeken een must have zijn voor elke stamppotliefhebber weet Werner ook veel over snert en stamppotten. Speciaal voor ons deelt hij twee zomerse recepten voor stamppot!

Stamppot met zeekraal en gebakken gamba’s

Denk je bij gebakken gamba’s ook vaak terug aan heerlijke zomervakanties aan het strand met de meest verse vis en zeevruchten op je bord? Dan mag je deze stamppot niet missen! Tip van Werner Drent: “Voeg geen zout toe aan dit gerecht, want zeekraal heeft in zout water gelegen en is dus al zout genoeg van zichzelf.”

Stamppot met zeekraal en gebakken gamba's

Stamppot met venkel, radijs en zwarte olijven

Deze vegetarische stamppot past volledig bij de zomer. De frisse smaken van venkel en radijs maken deze stamppot tot een zomers feestje op je bord. De zwarte olijven brengen wat diepte aan qua smaak. Gebruik het venkelloof om te decoreren, zo ontstaat er een kleurrijke maaltijd op je bord!

Stamppot met venkel, radijs en zwarte olijven

Stamppotbijbel

€ 33,99
Cover voor Stamppotbijbel

Receptuur: Werner Drent Fotografie: Saskia Lelieveld

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!