Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
WOW! Is dit dé perfecte pastasoort?

Wow! Is dit dé perfecte pastasoort?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Spaghetti, penne, farfalle, orecchiette, tagliatelle en rigatoni: je zou denken dat er genoeg pastasoorten zijn om uit te kiezen. Amerikaan Dan Pashman dacht daar echter anders over: hij vond dat geen enkele soort het allemaal had en bedacht een nieuwe soort. Is dit dé pasta die al je dromen uit laat komen.

Wie denkt dat Dan op een avond aan zijn keukentafel ging zitten en de vorm bedacht, heeft het mis. De zoektocht naar zijn perfecte pasta nam maar liefst drie jaar in beslag en kostte hem bijna 8500 euro. In een interview met de Amerikaanse tv-zender CBS vertelt hij: “De perfecte pastavorm heeft een bevredigende bite, hij kan precies de juiste hoeveelheid saus opnemen en je kunt hem ook nog eens makkelijk aan je vork prikken. De meeste voldoen maar aan één of twee van de voorwaarden.”

Nieuwe pastasoort

Na die realisatie begon het testen – ook door chef-koks en andere pasta-experts – en werd de perfecte pasta gevonden en in productie genomen. Hij luistert naar de naam Cascatelli, wat waterval betekent in het Italiaans en de vorm perfect omschrijft. Volgens Dan blijft hij perfect aan de saus plakken, heeft hij een onweerstaanbare bite en kun je hem door zijn lengte makkelijk aan je vork rijgen. Of we hem ook in Nederland kunnen gaan proeven is nog de vraag, maar de eerste 700 dozen waren in Amerika in ieder geval binnen twee uur uitverkocht. Mochten ze de ‘perfecte pasta’ ook in ons land gaan verkopen: je bent bij deze gewaarschuwd om er op tijd bij te zijn…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Pashman (@thesporkful)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Pashman (@thesporkful)

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!