Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Yotam Ottolenghi & Noor Murad

Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Vraag een foodie wie zijn favoriete chef is en de meeste foodies zullen met ‘Ottolenghi’ antwoorden. Samen met zijn team produceert de Israëlisch-Britse chef de meest geweldige recepten én kookboeken. Noor Murad is een van de getalenteerde koks uit de Ottolenghi Test Kitchen. Speciaal voor hun nieuwe boek komen ze naar Nederland!

Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar

Op dinsdag 8 november is het zover: Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar in Amsterdam! We vertelden je al eerder dat ze naar Nederland komen. Overdag organiseren we een live kookworkshop met dit gouden duo in De Kookfabriek in Amsterdam. De workshop is ondertussen stijf uitverkocht, maar je maakt nog kans op de allerlaatste kaarten via deze winactie.

Voor iedereen die de kans niet wil mislopen om Yotam Ottolenghi & Noor Murad live te ontmoeten is er ’s avonds ook een event in DeLaMar in Amsterdam.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Een extra lekkere avond

Ontmoet Yotam Ottolenghi & Noor Murad, het team achter de Ottolenghi Test Kitchen, live in het theater! De twee chefkoks hebben samen het nieuwe kookboek “Ottolenghi’s Test Kitchen Extra lekker” uitgebracht, waar ze je deze bijzondere avond ook alles over zullen vertellen. Aan de hand van een interview door Yvette van Boven delen Yotam en Noor ideeën en recepten uit het boek en leggen ze uit hoe je gewone gerechten kunt ‘Ottolenghificeren’. Op deze manier leer je als bezoeker om te koken met de beroemde Ottolenghi-twist én maak je zelfs kans om op het podium de nieuwste smaken te proeven. Kortom: een echte avond voor fijnproevers!

Wat: Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar met Yvette van Boven

Waar: Theater DeLaMar (Marnixstraat 402, Amsterdam)

Wanneer: dinsdag 8 november 2022

Tijd: 19.30 – 20.45 uur

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is auteur van acht meermaals bekroonde kookboeken, je kent er vast een aantal. Daarnaast is hij al meer dan dertien jaar columnist voor “The Guardian” en publiceert hij regelmatig ook in de “New York Times”. Zijn toewijding aan het centraal stellen van groenten, evenals het introduceren van ingrediënten die ooit als ‘exotisch’ werden beschouwd, hebben geleid tot wat sommigen het ‘Het Ottolenghi-effect’ noemen.

Noor Murad

Noor Murad is in Bahrein geboren en heeft internationaal in vele keukens gewerkt alvorens in 2016 opgenomen te worden in het Ottolenghi-team. Sindsdien heeft ze recepten ontwikkeld voor de boeken “Falastin” en “Ottolenghi Flavour”. Haar Bahreinse wortels hebben een sterke invloed op haar kookkunsten; de Arabische, Perzische en Indiase smaken komen prominent naar voren in haar smaakvolle recepten.

Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar

Foto’s: Elena Heatherwick

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!