Advertentie
Yvette van Boven in de koninklijke keukens
Voor een nieuw programma van AVROTROS duikt Yvette van Boven in de koninklijke keukens, letterlijk. Ze neemt een kijkje in de keukens van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Paleis Amsterdam. De zesdelige serie ‘Oranje Van Boven: De keukens van de koning’ zal volgend jaar op televisie te zien zijn.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Stage lopen
Yvette van Boven loopt maar liefst een jaar lang ‘stage’ bij het departement van de Hofmaarschalk van de Dienst van het Koninklijk Huis, die zowel de koning als de andere leden van het Koninklijk Huis ondersteunen in de uitoefening van hun dagelijkse taken. Naast dat Yvette aan de slag gaat in de keukens leert ze ook het team kennen dat zorg draagt voor evenementen en ontvangsten op de paleizen.
Zo krijgen we als kijker straks te zien wat er allemaal bij komt kijken als er bijvoorbeeld een ontvangst op het paleis plaatsvindt. Van luxe staatsbanketten tot verfijnde lunches en intieme recepties, Yvette leert alle kneepjes van het vak.
Meer Yvette van Boven?
Vorig jaar won Yvette van Boven nog Het Gouden Kookboek van 2022. Het prachtige boek ‘Van Boven in het wild’ is een herbarium, eetbare plantengids en een receptenboek ineen. Yvette laat de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert je hoe je ze kunt herkennen én waar ze naar smaken. Zo leer je wildpluk gemakkelijk toe te passen in je eigen gerechten. Achter in het boek staan meer dan honderd makkelijke – bijna allemaal vegetarische – recepten met een originele twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van brandnetelpasta of kleefkruidtaartjes?
Jaarrond
Elk weekend kookt Yvette van Boven een gerecht voor Volkskrant Magazine, voornamelijk met groenten, soms met vis en héél af en toe een verdwaald stukje vlees, of juist een hartig of zoet baksel – net waar ze zin in heeft, als de ingrediënten ervoor maar in het seizoen zijn. Verwacht dus geen verse tomaten of aardbeien in de winter in haar nieuwe boek “Jaarrond“, maar wél een verrassende bereiding van kool, spruiten of knolselderij. Ze probeert altijd gerechten klaar te maken die voor iedereen te bereiden zijn, met niet al te veel poespas maar toch net even anders dan anders. Zo leer je dat alledaagse ingrediënten vele – misschien zelfs onbekende – bereidingswijzen hebben.
Lees ook:
Blik naar beneden: wildplukken met Yvette van Boven
11x onze favoriete recepten van Yvette van Boven
Van mysterybox tot mushrooms met Vanja van der Leeden & Emma de Thouars
Onze tips
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.