Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Zo geniet je langer van jouw kerstdiner

Zo geniet je langer van jouw kerstdiner

In samenwerking met Too Good To Go

Advertentie

Het overkomt zelfs de besten: na een heerlijk kerstdiner blijft er nog wat in de schaaltjes liggen of is er geen ruimte meer voor het toetje. Gooi je gebakken aardappels, gekookte spruitjes of overgebleven kerstkip niet weg, maar deel, vries en mix er samen met Too Good To Go en Foodies op los om je feestmaaltijd een tweede leven te geven.

Kerst is bij uitstek hét moment om uit te pakken met lekker eten. We spenderen de hele dag in de keuken om de zalm te bereiden of laten onze vegetarische stoofpot langzaam pruttelen, zorgen dat alle bijgerechten op het juiste moment gegaard worden en maken onze desserts af met een finishing touch. Het is dan ook zonde om de restjes van dit heerlijke diner weg te gooien. Niet alleen omdat je er flink je best op hebt gedaan, maar ook omdat het veel beter is voor het milieu om je maaltijden een tweede leven te geven. Hoe je dat doet? Volg de magische woorden deel, vries & mix!

Deel: bewaarbakjes en doggybags

Delen is wat ons betreft de echte kerstgedachte. Dat geldt niet alleen voor mooie herinneringen aan tafel, maar ook voor gerechten. Want hoe leuk is het als je dierbaren de volgende dag nog even na kunnen genieten van de gezellige avond? Haal je Tupperwarebakjes maar tevoorschijn en geef de overgebleven aardappelsalade aan je zus en het laatste stukje tiramisu aan je ouders. Ook leuk: ruil jouw leftovers voor die van de buren door op een afgesproken tijd een doggybbag vol lekkers bij elkaar voor de deur te zetten. Misschien levert je het zelfs nieuwe inspiratie op voor het kerstdiner van volgend jaar en wisselen jullie de recepten uit.

Wil je meer tips & tricks? Too Good To Go vertelt je alles over het delen van je leftovers.

Vries: van deze producten wist je niet dat je ze in kon vriezen

Soep, stoofpotjes, overgebleven gourmetvlees, pastasauzen: wat kan er eigenlijk niet in de vriezer? Met kerst verspillen we meer voedsel dan anders, terwijl onze grote, witte vriend dat probleem heel makkelijk op kan lossen als de buiken aan tafel gevuld zijn en de pannen nog niet leeg. Er kan namelijk veel meer in de vriezer dan je denkt. Harde en halfharde kazen bijvoorbeeld, maar ook hummus, plakken bananenbrood, gesneden citrusvruchten, dim sum en verse kruiden. Bijkomend voordeel is dat je na een drukke werkdag op een doodgewone donderdag een feestmaal uit je vriezer kunt toveren. Even ontdooien en opwarmen en de (vegetarische) bourguignon kan gewoon weer op tafel!

Lees voor handige invriestips de blog van Too Good To Go.

Mix: van kaasplankje naar kaasfondue

Niemand wordt er blij van om dagen achter elkaar hetzelfde te eten, dus tijd om lekker creatief aan de slag te gaan. Met een paar aanpassingen maak je van je restjes een volwaardig diner voor de volgende dag. Maak bijvoorbeeld soep van je geroosterde pompoen, tover je overgebleven aardappels en yoghurt om tot aardappels met groene harissa en gebruik je kalkoen voor een voortreffelijke sandwich met zuurkool. Houd de website van Foodies in de gaten, want morgen delen we nóg meer lekkere recepten om langer van je kerstdiner te genieten.

Was je kaasplankje iets te veel van het goede? Maak er fondue van! Too Good To Go deelt in deze blog een aantal heerlijke recepten om iets lekkers van je leftovers te maken.

Meer inspiratie

Too Good To Go en Foodies gaan samen de strijd aan tegen voedselverspilling. Door steeds te denken aan de magische woorden deel, vries, mix, voorkom je dat goed voedsel in de kliko beland. Zo bespaar je niet alleen geld, maar doe je ook iets terug voor de planeet. Het tegengaan van voedselverspilling is niet voor niets een van de belangrijkste en meest laagdrempelige manieren om opwarming van de aarde te voorkomen. Doe je mee? Kijk voor inspiratie op het Instagramaccount van Too Good To Go en ga gelijk aan de slag met de anti-verspillingstips!

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!