Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Biryani

Biryani met gele rijst en linzen

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Altijd fijn: recepten waarbij de oven het werk voor je doet. Dit spicy Indiase recept vult de keuken met de lekkerste geuren. Lekker met Indiase kip of, als je liever voor vega gaat, met spinazie.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Pel en snipper de ui. Breng 1 l water met het bouillonblokje aan de kook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui, de chilipepers, het mosterdzaad, het korianderzaad en beide soorten sesamzaad ca. 2 minuten in.

  2. Voeg de kurkuma, de rijst en de linzen toe en bak nog 2-3 minuten, tot de rijst glazig wordt. Blus af met de hete bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de biryani ca. 20 minuten in de oven.

  3. Wel de rozijnen in lauw water. Rooster de amandelen kort in een droge pan. Hak de amandelen grof. Giet de rozijnen af en laat ze uitlekken.

  4. Neem de biryani uit de oven en laat hem kort rusten. Roer de rijst voorzichtig los en strooi er de amandelen en rozijnen overheen.

Per portie: 793 kcal | 105 g koolhydraten | 25 g eiwit | 28 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)