Bestel Foodies Snelle successen
Avondeten recepten voor elke dag
Voor wie nog niet weet wat hij vanavond op tafel moet zetten hebben wij de lekkerste avondeten recepten verzameld.
Van risotto tot roti, met deze recepten kan jij de komende tijd uit de voeten! We delen snelle eenpansgerechten, maar ook natuurlijk echte uitpakkers.
Zo zit er voor iedereen wel een lekker gerecht tussen om vanavond te koken.
Ook iedere week de lekkerste tips, verhalen & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Minestronesoep als avondeten
We breken de week graag met een soepje. Het liefst eentje die goed vult. Bijvoorbeeld deze minestrone met gehaktballetjes en pesto. Lekker én gezond!
> naar het recept: minestrone met gehaktballetjes en pesto
Bieten-citrussalade met geitenkaas
Kleurrijker dan dit krijg je het niet. Door zowel gele als roze bietjes te gebruiken, krijg je een bord vol kleur. Dat ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens gezond. Eat the rainbow is niet voor niets een gezegde. Want door verschillende kleuren groenten te eten, krijg je alle voedingsstoffen binnen.
> naar het recept: bieten-citrussalade met geitenkaas
Nasi goreng
Nasi goreng, wie kent het niet? In het Indonesisch betekent het ‘gebakken rijst’ en dat is precies wat het is. Door de rijst te bakken in een kruidige boemboe krijg je al snel veel smaak. Serveer met een gebakken ei en plakjes komkommer en tomaat.
> naar het recept: Indische nasi goreng
Pappardelle met worst van Jamie Oliver
Deze papperdelle met worst van Jamie Oliver staat snel op tafel. Misschien klinkt het gerecht wat simpel, maar dat is het zeker niet. De smaken zijn diep doordat je er een flinke scheut Chianti aan toevoegt. Eet smakelijk!
> naar het recept: pappardelle met worst van Jamie Oliver
Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten
Door filodeeg in plaats van bladerdeeg te gebruiken, krijg je een superknapperig korstje. De vulling maak je met gekruide aardappels en kikkererwten. Dat maakt deze maaltijd niet alleen lekker maar ook voedzaam en vullend.
> naar het recept: filotaart met curry-aardappels en kikkererwten
Spaghetti met garnalen, tomaten en basilicum
Deze easy pasta met garnalen is zo gemaakt, binnen twintig minuten staat-ie al op tafel. Gelukkig doet dat niks af aan de smaak. Niemand zal doorhebben dat dit avondmaal je haast geen moeite heeft gekost. Voeg eventueel wat extra chilivlokken of wat verse basilicum toe voor nóg meer smaak.
> naar het recept: spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum
Paddenstoelenrisotto
Risotto moeilijk om te maken? Zeker niet! Al helemaal niet met dit fantastische recept. Deze risotto is romig, smaakvol en bomvol umami-smaak door de paddenstoelen.
> naar het recept: paddenstoelenrisotto
Appel-bietensalade met gerookte makreel
Zo makkelijk kan het zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Deze maaltijdsalade maak je binnen een mum van tijd. Is spelt lastig te verkrijgen? Vervang ze dan gerust door je favoriete graan. Zo creëer je zelf een heerlijke maaltijdsalade!
> naar het recept: appel-bietensalade met gerookte makreel
Tian met broccoli, courgette en venkel
Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Zo makkelijk maak jij van groenten een echte eyecatcher! Zet dit gerecht met een gerust hart op tafel wanneer je eters krijgt. Wij garanderen je: je maakt indruk.
> naar het recept: tian met broccoli, courgette en venkel
Orecchiette met olijfolie en garnalen
Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in dit recept komt ‘ie goed tot zijn recht. Gezellig met z’n tweeën aan tafel voor een Italiaanse avond met deze heerlijke én snelle pasta!
> naar het recept: orecchiette met olijfolie en garnalen
Salade niçoise
Wist je dat er ontzettend veel variaties van de salade niçoise zijn? Het enige wat vaststaat zijn de volgende ingrediënten: vis, groenten en ei. Er is dus volop ruimte om te experimenteren.
> naar het recept: salade niçoise
Nog meer recepten voor het avondeten:
Gebakken rijst met kimchi
Een koelkast vol kliekjes? Dit gerecht maak je met restjes en is daardoor verbazingwekkend makkelijk, snel te bereiden en voordelig. Gebakken rijst met de Koraanse smaakbom kimchi is doorgaans een redder in nood als je geen zin hebt om de hele avond in de keuken te staan.
> naar het recept: gebakken rijst met kimchi
Romige pasta met zalm en doperwten
Zin in een simpel en snel hoofdgerecht? Deze romige pasta met zalm en doperwten staat al binnen 20 minuten op tafel. Kleine moeite, groots resultaat!
> naar het recept: romige pasta met zalm en doperwten
Steak met soja-gemberboter
Botermals, sappig vlees, nog een beetje rosé vanbinnen en lekker gekaramelliseerd aan de buitenkant. Begint het water jou in de mond te lopen? Dan is dit het gerecht voor jou!
> naar het recept: steak met soja-gemberboter
Rotiplaat met aardappel en tempé
Een Surinaamse klassieker: een rotiplaat met aardappel, tempeh, kousenband en ei. We maken de specerijenmix zelf en marineren hier niet alleen de tempé mee, maar ook de rest van de ingrediënten worden in dit kruidige mengsel van komijn, gember, kerrie en paprikapoeder gebakken.
> naar het recept voor roti met aardappel, tempé, kousenband en ei
Zalm uit de oven met groenten
Wil je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten? Maak dan zalm uit de oven. Door de verse zalm te paneren in sesam krijgt-ie een lekker krokant korstje. Dat past mooi bij de Aziatische saus die we erbij serveren.
> naar het recept: sesamzalm met srirachasaus
Tuna melt pastaschotel
Is tuna melt ook jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou. Tover de welbekende tuna melt om in een heerlijke pastaschotel. Succes gegarandeerd!
> naar het recept: tuna melt pastaschotel
Pittige kip met harissa en pilav
Harissa is een Noord-Afrikaanse specerijenpasta die gerechten een warm-zoete en ook pittige smaak geeft. Zo ook deze kip: pittig, mals en lekker sappig. Precies zoals we het willen!
> naar het recept: pittige kip met harissa en pilav
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Heb je wel tijd over? Dan kan je zelf de gnocchi maken. Dat kost wat tijd maar dat is het meer dan waard.
> naar het recept: gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Pad thai
Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je pad thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten in Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen, maar kies zelf wat je lekker vindt.
> naar het recept: pad thai
Gebakken zalm met aardappel-avocadosalade
Zalm en avocado zijn een gouden combi. Combineer ze in deze heerlijke salade en je hebt eenvoudig een hartstikke gezonde maaltijd op tafel staan. Pro tip; maak extra veel zodat je morgen ook nog een lekkere lunch hebt.
> naar het recept voor gebakken zalm met aardappel-avocadosalade
Gentse waterzooi
Vroeger werd waterzooi gemaakt van alle soorten vis die in de Gentse grachten te vinden waren. Door vervuiling van de grachten en omdat kip goedkoper was, werd het gerecht steeds vaker met kip gemaakt. Tegenwoordig is de versie met kip de meest gebruikelijke versie al wordt het gerecht ook vaak met vis gemaakt.
> naar het recept: waterzooi
Kaas-uienquiche
Een klassieke quiche is ongeëvenaard. Het deeg kan je zelf maken of in de supermarkt kopen. Het draait tenslotte om de vulling. Deze quiche met kaas en ui is favoriet al likken wij ook onze vingers af bij de klassieke quiche lorraine.
> naar het recept: kaas-uienquiche
Pasta alla Vodka
Als je een fles wodka, een blik tomatenpuree en wat room in huis hebt, heb je al bijna een hemels bord pasta. Benieuwd waar dat scheutje drank voor nodig is? In dit artikel leggen we het je uit.
> naar het recept: wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Dit is een van onze favoriete snelle gerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Je schuift de zoete aardappel, verse zalm en broccoli op een bakplaat en de oven doet de rest van het werk. Een gezonde maaltijd was nog nooit zo makkelijk.
> naar het recept: traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Gevulde paprika’s
We sluiten het lijstje met avondeten recepten af met een retro-gerecht. Gevulde paprika’s zijn eenvoudig te maken, maar zorgen gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel. Varieer gerust met de vulling om jouw favoriete combinatie te ontdekken. Probeer bijvoorbeeld deze lekkere variant met rijst en mozzarella eens uit.
> naar het recept: gevulde paprika’s
Elke maand volop inspiratie voor het avondeten?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!