Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Romige pasta met zalm en doperwten

25+ avondeten recepten voor elke dag

Wat ga jij eten? Voor wie het nog niet weet, hebben wij een handig lijstje samengesteld met onze favoriete avondeten recepten. Want soms kan je wel wat inspiratie gebruiken.

Lees verder na de advertentie

Avondeten recepten

Voor wie nog niet weet wat hij vanavond op tafel moet zetten hebben wij de lekkerste avondeten recepten verzameld in een handig lijstje vol hoofdgerechten. Wat ga jij eten?

Van risotto tot roti, met deze recepten kun jij de komende tijd uit de voeten! We delen snelle eenpansgerechten, maar ook natuurlijk echte uitpakkers. Zo zit er voor iedereen wel een lekker gerecht tussen om te koken voor het avondeten.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Avondeten recepten voor elke dag:

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Dit is een van onze favoriete snelle gerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Je schuift de zoete aardappel, verse zalm en broccoli op een bakplaat en de oven doet de rest. Een gezonde maaltijd was nog nooit zo makkelijk.

Naar het recept
Salade NiƧoise

Salade NiƧoise

Wist je dat er ontzettend veel variaties van de salade niƧoise zijn? Het enige wat vaststaat zijn de volgende ingrediƫnten: vis, groenten en ei. Er is dus volop ruimte om te experimenteren.

Naar het recept
Klein Korea: gebakken rijst met kimchi

Gebakken rijst met kimchi

Een koelkast vol kliekjes? Dit gerecht maak je met restjes en is daardoor verbazingwekkend makkelijk, snel te bereiden en voordelig. Gebakken rijst met de Koraanse smaakbom kimchi is doorgaans een redder in nood als je geen zin hebt om de hele avond in de keuken te staan.

Naar het recept
Romige pasta met zalm en doperwten

Romige pasta met zalm en doperwten

Zin in een simpel en snel hoofdgerecht? Deze romige pasta met zalm en doperwten staat al binnen 20 minuten op tafel. Kleine moeite, groots resultaat!

Naar het recept
Steak met soja-gemberboter

Steak met soja-gemberboter

Botermals, sappig vlees, nog een beetje rosƩ vanbinnen en lekker gekaramelliseerd aan de buitenkant. Begint het water jou in de mond te lopen? Dan is dit het gerecht voor jou!

Naar het recept
De vega atlas: roti met aardappel en tempƩ

Roti met aardappel, tempƩ, kousenband en ei

Een Surinaamse klassieker: een rotiplaat met aardappel, tempeh, kousenband en ei. We maken de specerijenmix zelf en marineren hier niet alleen de tempƩ mee, maar ook de rest van de ingrediƫnten worden in dit kruidige mengsel van komijn, gember, kerrie en paprikapoeder gebakken.

Naar het recept
omelet met bospaddenstoelen wmf

Omelet met bospaddenstoelen en kruiden

Een omelet is dƩ perfecte lazy maaltijd als je het ons vraagt. Met een paar eitjes en wat groenten en verse kruiden zet je zo een voedzame maaltijd op tafel. In dit recept lees je hoe je die omelet zo fluffy mogelijk bakt.

Naar het recept

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Italiaanse minestrone

Italiaanse minestrone

We breken de week graag met een soepje. Het liefst eentje die goed vult. Bijvoorbeeld deze Italiaanse minestrone bomvol groenten. Lekker Ć©n gezond!

Naar het recept
lekker door de week sesamzalm

Sesamzalm met srirachasaus

Wil je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten? Maak dan zalm uit de oven. Door de verse zalm te paneren in sesam krijgt-ie een lekker krokant korstje. Dat past mooi bij de Aziatische saus die we erbij serveren.

Naar het recept
Bieten-citrussalade

Bieten-citrussalade met geitenkaas

Kleurrijker dan dit krijg je het niet. Door zowel gele als roze bietjes te gebruiken, krijg je een bord vol kleur. Dat ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens gezond.Ā Eat the rainbowĀ is niet voor niets een gezegde. Want door verschillende kleuren groenten te eten, krijg je alle voedingsstoffen binnen.

Naar het recept
Aubergine puttanesca

Aubergine puttanesca

Combineer de gerechten melanzane alle parmigiana en pasta puttanesca met elkaar en je krijgt dit heerlijke bordje comfort food.

Naar het recept
nasi goreng

Nasi goreng

Nasi goreng, wie kent het klassieke rijstgerecht niet? In het Indonesisch betekent het ā€˜gebakken rijstā€™ en dat is precies wat het is. Door de rijst te bakken in een kruidige boemboe krijg je al snel veel smaak. Serveer met een gebakken ei en plakjes komkommer en tomaat.

Naar het recept
Pappardelle met worst

Pappardelle met worst van Jamie Oliver

Deze papperdelle met worst van Jamie Oliver staat snel op tafel. Misschien klinkt het gerecht wat simpel, maar dat is het zeker niet. De smaken zijn diep doordat je er een flinke scheut rode wijn aan toevoegt.

Naar het recept

Tip!

Nog meer recepten voor het avondeten:

Tuna melt pastaschotel

Tuna melt pastaschotel

Is tuna melt ook jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou. Tover de welbekende tuna melt om in een heerlijke pastaschotel. Succes gegarandeerd!

Naar het recept
Pittige-kip-met-harissa-en-pilav

Pittige kip met harissa en pilav

Harissa is een Noord-Afrikaanse specerijenpasta die gerechten een warm-zoete en ook pittige smaak geeft. Zo ook deze kip: pittig, mals en lekker sappig. Precies zoals we het willen!

Naar het recept
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Heb je wel tijd over? Dan kan je zelf de gnocchi maken. Dat kost wat tijd maar dat is het meer dan waard.

Naar het recept
recept pad thai

Pad thai

Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je pad thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten in Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ā€˜m met garnalen, maar kies zelf wat je lekker vindt.

Naar het recept

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
gebakken zalm aardappelsalade

Gebakken zalm met aardappel-avocadosalade

Zalm en avocado zijn een gouden combi. Combineer ze in deze heerlijke salade en je hebt eenvoudig een hartstikke gezonde maaltijd op tafel staan. Pro tip; maak extra veel zodat je morgen ook nog een lekkere lunch hebt.

Naar het recept
Waterzooi

Waterzooi

Vroeger werd waterzooi gemaakt van alle soorten vis die in de Gentse grachten te vinden waren. Door vervuiling van de grachten en omdat kip goedkoper was, werd het gerecht steeds vaker met kip gemaakt. Tegenwoordig is de versie met kip de meest gebruikelijke al wordt het gerecht ook vaak met vis gemaakt.

Naar het recept
Kaas-uienquiche

Kaas-uienquiche

Een klassieke quiche is ongeƫvenaard. Het deeg kan je zelf maken of in de supermarkt kopen. Het draait tenslotte om de vulling. Deze quiche met kaas en ui is favoriet al likken wij ook onze vingers af bij de klassieke quiche lorraine.

Naar het recept
Wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken

Wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken

Als je een fles wodka, een blik tomatenpuree en wat room in huis hebt, heb je al bijna een hemels bord pasta. Benieuwd waar dat scheutje drank voor nodig is? In dit artikel leggen we het je uit.

Naar het recept
Kabeljauw met geroosterde cherrytomaatjes

Kabeljauw met geroosterde cherrytomaten

Vis is supergezond, dus we zetten het maar wat graag op ons menu. Deze kabeljauw is ook nog eens binnen mum van tijd klaar. Wat wil je nog meer?

Naar het recept
Cover voor

Gevulde paprika uit de oven

We sluiten het lijstje met avondeten recepten af met een retro-gerecht. Gevulde paprika’s zijn eenvoudig te maken, maar zorgen gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel. Varieer gerust met de vulling om jouw favoriete combinatie te ontdekken. Probeer bijvoorbeeld deze lekkere variant met rijst en mozzarella eens uit.

Naar het recept
Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten

Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten

Door filodeeg in plaats van bladerdeeg te gebruiken, krijg je een superknapperig korstje. De vulling maak je met gekruide aardappels en kikkererwten. Dat maakt deze maaltijd niet alleen lekker maar ook voedzaam en vullend.

Naar het recept
recepten met tomate frito

Garnalen in pittige knoflooktomatensaus

Deze easy garnalen zijn zo gemaakt, binnen een half uur staat het al op tafel. Gelukkig doet dat niks af aan de smaak. Niemand zal doorhebben dat dit avondmaal je haast geen moeite heeft gekost. Voeg eventueel wat extra chilivlokken of wat verse basilicum toe voor nĆ³g meer smaak.

Naar het recept
Cover voor

Paddenstoelenrisotto

Risotto moeilijk om te maken? Zeker niet! Al helemaal niet met dit fantastische recept. Deze risotto is romig, smaakvol en bomvol umami-smaak door de paddenstoelen.

Naar het recept
Appel-bietensalade met gerookte makreel

Appel-bietensalade met gerookte makreel

Zo makkelijk kan het zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Deze maaltijdsalade maak je binnen een mum van tijd. Is spelt lastig te verkrijgen? Vervang ze dan gerust door je favoriete graan. Zo creƫer je zelf een heerlijke maaltijdsalade!

Naar het recept
tian met broccoli, courgette en venkel

Tian met broccoli, courgette en venkel

Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Zo makkelijk maak jij van groenten een echteĀ eyecatcher! Zet dit gerecht met een gerust hart op tafel wanneer je eters krijgt. Wij garanderen je: je maakt indruk.

Naar het recept
orecchiette met olijfolie en garnalen

Orecchiette met olijfolie en garnalen

Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in dit recept komt ‘ie goed tot zijn recht. Gezellig met z’n tweeĆ«n aan tafel voor een Italiaanse avond met deze heerlijke Ć©n snelle pasta!

Naar het recept
Redactiefavoriet
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Dit is een van onze favoriete snelle gerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Je schuift de zoete aardappel, verse zalm en broccoli op een bakplaat en de oven doet de rest van het werk. Een gezonde maaltijd was nog nooit zo makkelijk.

 

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

500 g zoete aardappels (in partjes)
1 el olie
zout en peper
400 g cherrytomaten (aan de tak)
300 g bimi (in de lengte gehalveerd evt. broccoliroosjes)
4 zalmfilets (Ć  ca. 125 g zonder huid)
3 el tahin (sesampasta)
1 el zwart sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 180Ā°C). Meng de zoete aardappels op een bakplaat met de olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Voeg de cherrytomaten aan het takje en de bimi toe en meng ze door de zoete aardappels. Rooster ca. 15 minuten verder tot de tomaatjes bijna openbarsten.

  2. Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg de zalmfilets op de bakplaat. Bestrijk met 1 el tahin en bestrooi met de sesamzaadjes. Rooster nog 8-10 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Roer 2 el tahin met een scheutje koud water los en druppel dit voor het serveren over de groenten.

Ā© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Fotoā€™s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!