Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Romige pasta met zalm en doperwten

Romige pasta met zalm en doperwten

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Zin in een simpel en snel hoofdgerecht? Deze romige pasta met zalm en doperwten staat al binnen 20 minuten op tafel. Kleine moeite, groots resultaat!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zin in een simpel en snel hoofdgerecht? Deze romige pasta met zalm en doperwten staat al binnen 20 minuten op tafel. Kleine moeite, groots resultaat!
Tip
Pasta koken gebeurt áltijd in ruim water, ga uit van 1 liter per 100 gram pasta per persoon.

Bereiding

  1. Doe de pasta in een ruime pan met kokend water en wat zout. Leg een stoommandje of een metalen vergiet op de pasta en leg de zalm erin. Dek de pan af en kook ca. 10 minuten tot de pasta al dente is en de zalm gaar is. Giet de pasta af en breek de zalm in stukken.

  2. Verhit intussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak er de ui ca. 5 minuten in tot hij zacht en bruin is. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder tot de aroma’s vrijkomen.

  3. Voeg de bouillon, de crème fraîche en de erwten toe, breng aan de kook en kook ca. 2 minuten tot de erwten zacht zijn. Meng de pasta erdoorheen.

  4. Voeg de zalm, de citroenschil en de helft van de dille toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en garneer met de overige dille.

Per portie: 508 kcal | 47 g koolhydraten | 31 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Agathé Gits Foodstyling: Liberty Fennell

Variatie
Wil je eens variëren met deze romige pasta met erwtjes? Je kunt de zalm heel goed vervangen door ham of uitgebakken spek. Liever vega? Laat dit dan achterwege en voeg eens wat munt toe.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (65 stemmen)