Foodies 02/2025
Azië
cover Azie

Op doordeweekse dagen heb je niet altijd zin en tijd om lang in de keuken te staan. Dan wil je gewoon lekker snel iets op tafel zetten. Met deze snelle recepten voor het avondeten ben je binnen 30 minuten klaar.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
Roerbaknoedels met broccoli

Roerbaknoedels met broccoli

Echt onwijs makkelijk te maken en toch heel veel smaak. Deze roerbakvariant staat binnen no time op tafel. Tip: probeer je broccoli ook eens op een andere manier te bereiden voor wat variatie in dit gerecht!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

150 g eiernoedels
2 el (wok)olie
300 g (paarse) broccoli (in roosjes)
1 stengel bleekselderij (in dunne reepjes)
1 wortel (in de lengte gehalveerd en in plakjes)
3 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
ca. 3 cm gember (in luciferreepjes)
1 rode peper (in de lengte gehalveerd en in dunne reepjes)
3 lente-uitjes (2 in stukjes van 3 cm en 1 in dunne ringetjes)
2 tl maizena
1 tl fijne kristalsuiker
1 el donkere sojasaus
2 el oestersaus
1 el sesamolie

Bereiding

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Zet apart. Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak er de broccoli, de selderij en de wortel 4-5 minuten in tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook, de gember, ¾ van de peper en de stukjes lente-ui toe en roerbak 2 minuten verder.

  2. Roer de maizena met 1 el water in een kommetje glad. Voeg 100 ml water, de suiker, de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie toe en roer alles glad. Schenk de saus in de wok en breng aan de kook. Kook afgedekt 3-4 minuten tot de saus ingekookt is en de groenten gaar zijn. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de noedels goed heet zijn.

  3. Verdeel de noedels over twee kommen. Garneer met de ringetjes lente-ui en de overige rode peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Bekijk alle snelle gerechten

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!