Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Broccolisoep

Broccolisoep

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Met dalende temperaturen verwarmen wij ons graag met soep. Deze broccolisoep is hartstikke simpel, maar smaakt precies zoals-ie hoort te zijn. Heerlijk zacht, lekker hartig en nog eens gezond ook.

Bereiding

  1. Verhit de boter tot hij schuimt in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog een halve minuut mee. Voeg de broccoli toe en bak ze ca. 5 minuten aan.

  2. Voeg de groentebouillon toe en leg het deksel op de pan. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken, tot de broccoli helemaal gaar is. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

  3. Verdeel de soep over kommen en maak af met de olijfolie, eventueel kiemen en wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 155 kcal | 18 g koolhydraten | 6 g eiwit | 9 g vet

Receptuur & fotografie: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)

Hoe lang moet broccoli koken?

Laten we beginnen met het antwoord op de belangrijkste vraag: ‘hoelang moet broccoli koken?’. Want alleen zo weet je hoe je broccoli het beste kan bereiden. Voor een perfecte gaarheid kook je de groente ongeveer vier tot vijf minuten in kokend water.

Broccoli koken

Broccoli koken en bereiden lijkt zo makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet.

  1. Voor het bereiden van broccoli, vul je eerst een (kook)pan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
  2. Spoel vervolgens de broccoli af in een vergiet om eventueel zand te verwijderen en snijd de stronk af.
  3. Gooi de stronk niet weg, deze kan je gewoon opeten. Snijd hiervoor het onderste gedeelte van de stronk af en schil ‘m.
  4. De stronk snijd je vervolgens in gelijke stukken. De overgebleven broccoli snijd je in roosjes.
  5. Voeg de gesneden broccoli aan de pan toe en laat het ongeveer vier tot vijf minuten koken.

Wil je zeker weten dat de broccoli gaar is? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, is de groente goed gaar.

Broccoli bereiden

Naast koken, kan je broccoli ook (roer)bakken, wokken, stoven of stomen. Hier kan je dezelfde bereidingstijd voor aanhouden. Alleen stoven duurt wat langer. Denk hierbij aan een bereidingstijd van acht tot vijftien minuten. De broccoli is gaar wanneer je er met je vork in kan prikken.

Broccoli roosteren

De beste manier om je broccoli lekkerste crispy te maken. Je kunt de roosjes heerlijk knapperig maken door deze te roosteren in de oven. Je marineert ze na het snijden in olie, voegt hier je favoriete saus en kruiden aan toe en je roostert hem voor 20 minuten op 180 graden.