Het hoofdonderdeel van je diner heb je vaak gauw bedacht. Maar passende bijgerechten bedenken is vaak wat lastiger. Ga je voor warme groente of zoek je salade recepten? Maak je aardappeltjes of puree? Met deze recepten voor bijgerechten heb je in ieder geval genoeg inspiratie.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Populaire bijgerechten
Bijgerechten zijn er in alle soorten en maten. Heb je moeite met kiezen? Kijk dan eens tussen deze populaire bijgerechten:
Groente bijgerechten
Heb je een stukje vlees, vis of iets vegetarisch uitgekozen? Maak er een van deze groente bijgerechten bij en jouw maaltijd is compleet.
Soep als bijgerecht
Organiseer je een dinertje met meerdere kleine gerechten of bijgerechten bij elkaar? Dan is soep als bijgerecht ook een leuke toevoeging. Wat dacht je van deze recepten?
Italiaanse bijgerechten
Staat er pasta op het menu en zoek je daar nog een Italiaans bijgerecht bij? Hier vind je volop inspiratie. Van focaccia tot caprese of gevulde tomaten.
Brood en dips
In veel landen wordt standaard brood als bijgerecht bij elke maaltijd geserveerd. Neem knapperige baguette in Frankrijk of platbrood in veel Midden-Oosterse landen. Stiekem zijn wij ook dol op brood, dus hier vind je onze favorieten.
Aardappel bijgerechten
Je kunt natuurlijk gewoon gekookte aardappels serveren. Maar je kunt er zoveel meer mee! Wat dacht je van roosteren of poffen in de oven, stampen tot puree of bakken in de pan. Voor welk van deze aardappel bijgerechten ga jij?
Rijst bijgerechten
Wat bij ons de aardappel is, is rijst in veel andere keukens. Met dit basisingrediënt kun je zoveel kanten op. Met deze rijst bijgerechten kun je voorlopig even vooruit.
Pastabijgerechten
Staat er pasta op het menu, maar wil je er nog wat bij serveren? Met deze pastabijgerechten maak je je menu compleet.
Salades
Wil je eens iets anders dan een salade met komkommer en tomaat? Deze salade bijgerechten zijn net even anders en geloof ons: verrassend lekker!

Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze
Het populaire eiland Sicilië in de Middellandse Zee is dan wel Italiaans, maar het heeft een typische eigen keuken. Zo worden ingrediënten zoals citroenen en pepers er volop gebruikt, zo ook bij deze gesmoorde bimi.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime pan en laat de ansjovis erin smelten. Voeg de knoflook, de chilipeper en de rozijnen toe en fruit ca. 1 minuut. Leg de aspergebroccoli in de pan, zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Smoor de bimi in ca. 12 minuten gaar en schep halverwege alles even om.
Neem het deksel van de pan, blus af met het citroensap en breng indien nodig nog op smaak met zout en peper. Lekker als bijgerecht bij geroosterde vis of als antipasta met wat geroosterde ciabatta.
Bekijk al onze recepten

Zelfgemaakte crispy chiliolie

Gestoomde dumplings met varkensvlees en garnalen

Knapperige crêpe-gyoza’s met rundvlees en zoete ui

Gefrituurde dumplings met spitskool

Gestoomde dumplings met kimchitofu en misobotersaus

Spelt-appelsalade met crispy noten en zaden

Gegrilde geitenkaas met hot honey en roze peper

Winterse spruitjessalade met clementinedressing
