Foodies kerst
Bestel nu
Cover van

Advertentie

Het hoofdonderdeel van je diner heb je vaak gauw bedacht. Maar passende bijgerechten bedenken is vaak wat lastiger. Ga je voor warme groente of zoek je salade recepten? Maak je aardappeltjes of puree? Met deze recepten voor bijgerechten heb je in ieder geval genoeg inspiratie. 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

Het populaire eiland Sicilië in de Middellandse Zee is dan wel Italiaans, maar het heeft een typische eigen keuken. Zo worden ingrediënten zoals citroenen en pepers er volop gebruikt, zo ook bij deze gesmoorde bimi.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 8 gezouten ansjovisfilets (in blik)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 2 rode chilipepers (in ringetjes)
  • 50 g gele rozijnen
  • 300 g aspergebroccoli
  • 0,5 citroen (alleen het sap)
  • zout en peper
  • ciabatta (gegrild, voor erbij)

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en laat de ansjovis erin smelten. Voeg de knoflook, de chilipeper en de rozijnen toe en fruit ca. 1 minuut. Leg de aspergebroccoli in de pan, zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Smoor de bimi in ca. 12 minuten gaar en schep halverwege alles even om.

  2. Neem het deksel van de pan, blus af met het citroensap en breng indien nodig nog op smaak met zout en peper. Lekker als bijgerecht bij geroosterde vis of als antipasta met wat geroosterde ciabatta.

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Rijst bijgerechten

Wat bij ons de aardappel is, is rijst in veel andere keukens. Met dit basisingrediënt kun je zoveel kanten op. Met deze rijst bijgerechten kun je voorlopig even vooruit.

Bekijk al onze recepten

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!