Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Burger buns

Burgerbuns

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • en 45 minuten wachttijd en 45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal stuks
10

Ingrediënten

Voor het deeg

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier
Er is maar weinig dat boven een vers, zacht, wit bolletje gaat. Bak deze burgerbuns en maak er vervolgens heerlijke recepten mee.

Bereiding

  1. Schenk voor het deeg de melk in de kom van een staande mixer. Voeg de gist toe en roer goed door. Laat ca. 5 minuten staan. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe en kneed het geheel met een deeghaak op lage snelheid ca. 5 minuten goed door. Zet de mixer een standje hoger en kneed nog ca. 7 minuten tot een soepele bal deeg. Stort op je werkblad en vorm een strakke bol van het deeg. Leg terug in de kom, dek af met folie en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.

  2. Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en verdeel het in 10 gelijke porties (à ca. 100 g). Bol de porties deeg strak op door ze met je handpalm over het werkvlak te draaien. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende ruimte ertussen. Dek af met een vochtige doek en laat opnieuw op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 210°C / hetelucht: 190°C). Druk de bolletjes heel voorzichtig een beetje plat om te voorkomen dat ze heel erg hoog en smal worden tijdens het bakken. Roer de eidooier en de melk door elkaar en bestrijk de bolletjes ermee. Bestrooi met sesamzaadjes. Bak de broodjes ca. 12 minuten in de oven. Draai de plaat om en bak in nog ca. 4 minuten gaar. Neem uit de oven en laat de broodjes afkoelen.

Per portie: 289 kcal | 44 g koolhydraten | 9 g eiwit | 8 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)