Bereiding

  1. Zet alvast een pan op het vuur en breng daarin het water met het bouillonblokje aan de kook. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de salie fijn en zet opzij.
  2. Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze tot ze zo zacht zijn dat je ze met een vork kunt prakken. Dit duurt even. Om het te versnellen kun je een schepje bouillon toevoegen. Als de pompoen bijna helemaal zacht is, bak je de ui en knoflook nog even mee.
  3. Prak de pompoen met een vork (of met een stamper). Voeg de risottorijst toe. Bak de rijst even aan tot de korrels glazig zijn. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  4. Laat de wijn volledig inkoken. Voeg vervolgens een klein beetje van de bouillon toe. Roer goed door. Zodra de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Dit herhaal je zo’n 30 minuten, tot de rijst gaar en smeuïg is.
  5. Haal de pan van het vuur. Voeg de salie, wat citroenrasp en citroensap toe. Roer er de Parmezaanse kaas en geitenkaas doorheen. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Verdeel de risotto over vier borden en top af met wat extra geitenkaas.
Pien laat haar eten zien

Uit het boek:

Pien laat haar eten zien
€26,99

Receptuur: Pien Wekking Foto’s: Isabelle Bucx