Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch

Heb jij ook een brunch gepland tijdens het paasweekend? En kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de brunchtafel? Hier vind je de leukste paasbrunch ideeën bij elkaar. Van zoete broodjes tot hartige quiches, deze paasbrunch recepten bieden voor ieder wat wils.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cheese and onion quiche

Kaas-uiquiche

Quiche past perfect op de brunchtafel. Geloof ons, deze met een vulling van kaas en ui is bij iedereen favoriet.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie (+invetten)
  • 320 g bladerdeeg
  • bloem (om te bestuiven)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 bos lente-uitjes (in dunne ringetjes)
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 ml volle melk
  • 1 klein bosje bieslook (fijngehakt)
  • 150 g oude cheddar (geraspt)
  • groene salade (om te serveren, optioneel)

Benodigdheden

  • bakpapier
  • blindbakbonen

Bereiding

  1. Vet een quichevorm (23 cm Ø) met uitneembare bodem in met olie. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel die groter is dan de vorm. Duw het deeg in de vorm en tegen de randen omhoog. Laat overtollig deeg over de randen hangen. Zet ca. 30 minuten in de koelkast. In de koelkast blijft de ongebakken bodem een dag goed.

  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak er de ui met een flinke snuf zout ca. 15 minuten in, tot de ui zacht wordt. Voeg de lente-ui toe en bak nog een paar minuten, tot hij wat zachter wordt. Doe het mengsel op een bord en laat even afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verfrommel een vel bakpapier, vouw het weer uit en leg het in de quichebodem. Vul met blindbakbonen en bak 15-20 minuten in de oven. Neem de bonen en het bakpapier eruit en bak nog 5-10 minuten, tot het deeg lichtgoud is en droog aanvoelt. Als het deeg toch gerezen is, druk het dan voorzichtig met een metalen lepel weer plat. Laat even afkoelen en snijd de overhangende randjes eraf.

  4. Klop intussen de eieren, de eidooier, de melk, de bieslook, zout en peper door elkaar.

  5. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Zet de quichevorm  op een bakplaat en verdeel het uimengsel gelijkmatig over de bodem. Bestrooi met het grootste deel van de cheddar en schenk het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de rest van de cheddar en bak 25-30 minuten, tot de vulling gestold en lichtgoud is – het midden mag nog een beetje wiebelen als je met de vorm schudt. Laat 10-15 minuten afkoelen voor je de quiche aansnijdt.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt, Helena Busiakiewicz & Barney Desmazery Fotografie: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Esther Clark

Hoe maak je een paasbrunch?

Organiseer je een paasbrunch? Dat hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Met een mooi tafelkleed op tafel, wat lekkere broodjes, beleg en gekookte eitjes ben je al een heel eind. Bak er iets lekkers bij voor de zoete trek, zoals scones, een paastaart of kaneelbroodjes, schenk een lekker (gezond) sapje in en klaar ben je!

Wat eet je bij een paasbrunch?

Familie uitgenodigd, huis schoongemaakt en dan komt de vraag: wat eet je nu bij de paasbrunch? Dat kan van alles zijn, maar het lekkerste is om zowel hartige als zoete gerechten op tafel te zetten. Neem wat verse broodjes van de bakker, een paar soorten beleg, gekookte eitjes en wat fruit. Vul aan met een sapje, koffie en thee en misschien wat zoete baksels. Een schaal met de lekkerste chocolade paaseitjes mag natuurlijk niet ontbreken.

Paasbrunch ideeën

Wil je wat grootser uitpakken? Dan zijn er nog een aantal uitgebreidere paasbrunch ideeën. Wat dacht je van deze chocolade-pistache babka’s, of maak zelf een gevuld paasbrood met ei en zalm. Verras je gasten met zelfgebakken kaneelbrood, of bak dit desem paaskleurenbrood.

Paastafel dekken

Naast al die lekker gerechten met Pasen is het leuk om ook de paastafel mooi te dekken. En daarvoor hoef je echt niet allemaal nieuw servies of tafellinnen te kopen. Neem bijvoorbeeld een effen tafelkleed en pak je mooiste servies uit de kast. Leg op ieder bordje een mooi servet, gewoon zo of gezellig gevouwen. En wat dacht je van bloemen op tafel ? Een grote bos in het midden of wat kleine vaasjes verdeeld over de tafel. Ook leuk: zet een aantal mooie kaarsen neer of verspreid wat takjes uit de tuin over tafel.

Paasontbijt

Heb je de rest van de dag meer plannen? Ga dan voor een paasontbijt in plaats van een brunch. Daarvoor kun je dezelfde soort gerechten aanhouden, alleen wil je het geheel misschien iets lichter houden. Kies bijvoorbeeld een of twee soorten lekkere broodjes, maak een fruitsalade en schenk een vers sapje in. En een schaal gekookte eitjes niet te vergeten. Kopje koffie of thee erbij en je paasontbijt is compleet.

Ontdek alle brunch recepten

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!