
Paris-Brestcroissant
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Meng in een kom het eiwit goed met de helft van de kristalsuiker. Bestrijk de bovenkant van de croissants met het mengsel. Strooi het amandelschaafsel eroverheen. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 5 minuten goudbruin en krokant in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom samen met het zout, de slagroomversteviger en de rest van de kristalsuiker stijf. Schep de room in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en leg ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Snijd de afgekoelde croissants horizontaal open en bestrijk de onderste helft met de hazelnootpasta. Spuit een mooie toef van de room op de onderste helft en leg de bovenkant erop. Bestuif het geheel met wat poedersuiker.