Foodies kerst
Bestel nu
Cover van

Advertentie

Een Hollandse lunch bestaat vaak uit een boterham met kaas. Maar er zijn zoveel meer lekkere lunch ideeën te bedenken. Wat dacht je van een wrap, salade of soepje? Met deze lunch recepten verzekeren we je dat je iedere dag een gevarieerde lunch kunt maken.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De nieuwste lunchrecepten

De allernieuwste lunchrecepten vind je hier bij elkaar. Zo zet je elke dag een originele lunch op tafel.

Feestelijke overnight oats met kruidnoten
Eenvoudig
15 min

Feestelijke overnight oats met kruidnoten

Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip
Eenvoudig

Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

Olijfoliebrie-oche met gebakken druiven, honing en tijm
Gemiddeld
80 min

Olijfoliebrie-oche met gebakken druiven, honing en tijm

Paris-Brestcroissant
Eenvoudig
20 min

Paris-Brestcroissant

Gingerbread kerstwafel met sinaasappel en aardbeienroom
Eenvoudig
60 min

Gingerbread kerstwafel met sinaasappel en aardbeienroom

Peanutbutterpancakes
Eenvoudig
20 min

Peanutbutterpancakes

Pannenkoeken
Eenvoudig
30 min

Pannenkoeken

Platbrood
Eenvoudig
30 min

Platbrood

Champignonsoep
Eenvoudig
20 min

Champignonsoep

Poffertjes
Eenvoudig
40 min

Poffertjes

Chocolade Too good to Go
Eenvoudig
24 min

Huisgemaakte crunchy chocopasta

Pancakes met jamvulling
Eenvoudig
40 min

Pancakes met jamvulling

Avocado toast
Eenvoudig
10 min

Avocado toast

Gemarmerde omelet met nam pla
Eenvoudig
20 min

Gemarmerde omelet met nam pla

Brownie havermout taartje
Eenvoudig
30 min

Brownie havermout taartje

Bananenpannenkoeken met havermout
Eenvoudig
29 min

Bananenpannenkoeken met havermout

Pompoen wortel muffins
Eenvoudig
35 min

Pompoen-wortel muffins

Duivekater
Eenvoudig
25 min

Duivekater

Farrosalade met halloumi en kikkererwten
Eenvoudig
65 min

Farrosalade met halloumi en kikkererwten

Smoky kikkererwtensalade
Eenvoudig
20 min

Smoky kikkererwtensalade

Biefstuk met olijvenchimichurri en padronpepers
Eenvoudig
25 min

Biefstuk met olijvenchimichurri en padronpepers

Quinoasalade met nectarine en chili-ahornhalloumi
Eenvoudig
25 min

Quinoasalade met nectarine en chili-ahornhalloumi

Frisse salade met geroosterde kip
Eenvoudig
95 min

Frisse salade met geroosterde kip

Sticky baklavabroodjes
Gemiddeld
165 min

Sticky baklavabroodjes

Harissa-aubergine caprese
Eenvoudig
60 min

Harissa-aubergine caprese

De lekkerste pita's ooit
Eenvoudig
20 min

Het ultieme pita recept van Veggilaine

Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine
Eenvoudig
30 min

Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine

thumbnail voor Hyperfixatie miso-ei
Eenvoudig
7 min

Hyperfixatie miso-ei

Ciabatta met tallegio zongedroogde tomaat en salami
Eenvoudig
30 min

Ciabatta met taleggio, zongedroogde tomaat en salami

Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt
Eenvoudig
35 min

Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt

Ciabatta met taleggio, zongedroogde tomaat en salami
Eenvoudig
30 min

Ciabatta met taleggio, zongedroogde tomaat en salami

Gegrildemaissalade met tahin-misodressing
Eenvoudig
20 min

Gegrildemaissalade met tahin-misodressing

Stromboli
Gemiddeld
70 min

Stromboli

Salade met geroosterde biet en feta
Eenvoudig
50 min

Salade met geroosterde biet en feta

Zachte broodjes met jam en slagroom
Gemiddeld
45 min

Zachte broodjes met jam en slagroom

pannenkoekjes halloween
Eenvoudig
35 min

Mini-monsterpannenkoekjes

Maille Quiche
Eenvoudig
75 min

Quiche met mosterdbeslag

weekmenu Portobelloburger met krokante halloumi en rucolapesto
Gemiddeld
35 min

Portobelloburger met krokante halloumi en rucolapesto

Broodje hete oesterzwammen mét ketjap sambal
Eenvoudig

Broodje hete oesterzwammen mét ketjap sambal

Hartige crumble met flespompoen en cherrytomaat
Eenvoudig
80 min

Hartige crumble met flespompoen en cherrytomaat

Roodfruitcrumble
Eenvoudig
70 min

Roodfruitcrumble

Pruim-frambooscrumblerepen
Eenvoudig
80 min

Pruim-frambooscrumblerepen

viral-carbona summer rolls
Eenvoudig
20 min

Carbonara summer rolls

thumbnail voor Banketstaaf met amandelspijs
Gemiddeld
90 min

Banketstaaf met amandelspijs

Croque madame
Eenvoudig
35 min

Croque madame

Salade van gegrild fruit
Eenvoudig
45 min

Salade van gegrild fruit

stracciatelladip met pistache
Eenvoudig
10 min

Stracciatelladip met pistache en sinaasappel

Broodje pulled portobello
Eenvoudig
15 min

Broodje pulled portobello

gevulde tomaten
Eenvoudig
60 min

Gevulde tomaten met basilicumrijst en mozzarella

Butter tofu met kikkererwten
Eenvoudig
30 min

Butter tofu met kikkererwten

Goedgevuld broodje ei met mayo

Goedgevuld broodje ei met zelfgemaakte mayo

Wat zou een lekker broodje ei zijn zonder een likje goede mayo? De koning der sauzen doet het altijd goed, maar deze zelfgemaakte mayo is echt om je vingers bij af te likken!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 75 g zilveruitjes (fijngehakt)
  • 75 g augurken (fijngehakt)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 0,25 tl versgemalen witte peper
  • 12 dikke sneetjes wit vloerbrood
  • 40 g tuinkers (of evt. andere kiemgroente of sla)
  • 40 g crackers (met zeezout in stukjes)

De mayo

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd (evt. Engelse)
  • zout en peper
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 ml walnootolie
  • 1,5 el vocht van de augurkjes

Bereiding

  1. Kook de eieren ca. 8 minuten op laag vuur. Giet af en spoel onder koud stromend water tot ze helemaal afgekoeld zijn. Pel de eieren en snijd ze in stukken.

  2. Klop voor de mayo met een staafmixer de eidooier kort met de mosterd en wat zout en peper. Klop opnieuw en druppel beetje bij beetje de zonnebloem- en walnootolie erbij tot het geheel goed bindt en er een dikke saus ontstaat. Roer het vocht van de augurkjes erdoorheen. Schep de mayo in een kom en roer de zilveruitjes, de augurk, de sjalot en de witte peper erdoorheen. Meng voorzichtig met de stukken gekookt ei.

  3. Beleg de helft van het brood met de eieren met mayo, de tuinkers en de crackers en leg de overige sneetjes brood erop.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Bekijk meer lunch recepten

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!