Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch

Een Hollandse lunch bestaat vaak uit een boterham met kaas. Maar er zijn zoveel meer lekkere lunch ideeën te bedenken. Wat dacht je van een wrap, salade of soepje? Met deze lunch recepten verzekeren we je dat je iedere dag een gevarieerde lunch kunt maken.

De nieuwste lunchrecepten

De allernieuwste lunchrecepten vind je hier bij elkaar. Zo zet je elke dag een originele lunch op tafel.

Kom kippensoep met tuinerwten, prei en dragon.
Eenvoudig
45 min

Kippensoep

cowboytoast airfryer
Eenvoudig
31 min

Tosti uit de airfryer (Cowboytoast)

French toast met crème-fraîche-ijs, rood fruit erop en ernaast en aardbeiensiroop
Eenvoudig
60 min

French toast met crème-fraîche-ijs en aardbeiensiroop

Hartige taart met groene asperges en doperwtjes en dille
Eenvoudig
10 min

Hartige taart met groene asperges en doperwtjes

Cake met roze en paarse botercrème bloemen en fondant blaadjes
Eenvoudig
50 min

Lenteboeketplaatcake

Eton-messtartelettes op taartplateau
Eenvoudig
10 min

Eton-messtartelettes

Hummus met kruim erover en rauwkost
Eenvoudig
20 min

Hummusmoestuintje

Kaasbroodjes in de vorm van konijntjes
Eenvoudig
45 min

Konijnkaasbroodjes

Salade niçoise
Eenvoudig
45 min

Salade niçoise

Chocoladescones met miso en zwarte sesam in een paar stukjes gesneden.
Eenvoudig
20 min

Chocoladescones met miso en zwarte sesam

9 hot cross buns met pistache en chocolade met daarbij een bakje kardemomboter
Gemiddeld
60 min

Hot cross buns met pistache en chocolade

Salade nicoise met gegrilde tonijn op een bord
Eenvoudig
20 min

Salade niçoise met gegrilde tonijn

Pan met shakshuka met zalm
Eenvoudig
20 min

Shakshuka met zalm

Galettes met op de rand zaadjes en in het midden roomkaas met daarop gerookte zalm. Hiernaast liggen citroenpartjes en er is een salade.
Eenvoudig
50 min

Galettes met gerookte zalm en roomkaas

aardappelwafels met groene asperges-gepocheerd ei en ham op een bord
Eenvoudig
45 min

Aardappelwafels met ham, groene asperges en gepocheerd ei

Limoen-kokoswafels met stukjes banaan erop en limoenpartjes ernaast
Eenvoudig
40 min

Limoen-kokoswafels

Wafels met gekaramelliseerde witte chocolade, frambozen en muntblaadjes
Eenvoudig
40 min

Wafels met gekaramelliseerde witte chocolade en frambozen

peperkoek
Eenvoudig
150 min

Peperkoek

Croque madame
Eenvoudig
35 min

Croque madame

Wentelcakjes met honing erover en een bakje kaneelsuiker ernaast.
Eenvoudig
25 min

Supersnelle wentelcakejes

thumbnail voor Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus
Eenvoudig
15 min

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

thumbnail voor Notengehaktbrood
Gemiddeld
90 min

Notengehaktbrood

Soep van geroosterde courgette
Eenvoudig
25 min

Soep van geroosterde courgette met pecorino

thumbnail voor Couscoussalade met bloemkool en zhug
Eenvoudig
55 min

Couscoussalade met bloemkool en zhug

Gegrilde perzik met burrata en serranoham
Eenvoudig
20 min

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Lahmacun weekmenu
Gemiddeld
45 min

Lahmacun (Turkse pizza)

courgettesoep munt
Eenvoudig
40 min

Courgettesoep met munt

thumbnail voor Ontbijttaart met aardbeien
Eenvoudig
60 min

Ontbijttaart met aardbeien

pasteitjes met gerookte zalm, rucola en citroen
Eenvoudig
30 min

Pasteitjes met gerookte zalm

broodjes met kip in een ovenschaal
2 min

Chicken BBQ-buns uit de oven

Japanse soufflé pannenkoeken
Uitdagend
60 min

Japanse soufflé pancakes

poké bowl
Gemiddeld
20 min

poké bowl met zalm en avocado

De ultieme fried chicken uit de airfryer
Eenvoudig
40 min

Ultiem broodje krokante kip

eiersalade
Eenvoudig
20 min

Zelfgemaakte eiersalade

Klassieke uiensoep met madeira
Gemiddeld
90 min

Klassieke Franse uiensoep met madeira

Klassieke tortilla
Eenvoudig
40 min

Klassieke tortilla

snelle successen
Eenvoudig
20 min

Tuna melt

Italiaanse minestronesoep
Eenvoudig
30 min

Italiaanse minestronesoep van oma Jetty

Turkse linzensoep
Eenvoudig
45 min

Turkse linzensoep

Temaki (sushi hand rolls)
Eenvoudig
25 min

Temaki (sushi hand rolls)

Gemarineerde gegrilde halloumi met geroosterde groenten
Eenvoudig
30 min

Gemarineerde gegrilde halloumi met geroosterde groenten

Surinaamse bami vegan soul food
Eenvoudig
45 min

Surinaamse bami

Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter
Eenvoudig
45 min

Simit – Turkse sesambagels

Romige tomatensoep met tostirepen
Eenvoudig
40 min

Romige tomatensoep (met tostirepen)

gazpacho
Eenvoudig
45 min

Klassieke gazpacho

Pannenkoekbeslag (beeld Winnie)
Eenvoudig
30 min

Pannenkoekenbeslag

Olijfoliefocaccia met rozemarijn. Twee stukjes afgesneden.
Eenvoudig
45 min

Olijfolie focaccia met rozemarijn

Tosti met gebakken uien, oude kaas en grillworst
Eenvoudig
30 min

Tosti met gebakken uien, oude kaas en grillworst (uit de airfryer)

bord met wafel met rood fruit
Eenvoudig
20 min

Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche

Wafels met ijs en fruit
Eenvoudig
30 min

Wentelteefjes van overgebleven wafels

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Goedgevuld broodje ei met mayo

Goedgevuld broodje ei met zelfgemaakte mayo

Wat zou een lekker broodje ei zijn zonder een likje goede mayo? De koning der sauzen doet het altijd goed, maar deze zelfgemaakte mayo is echt om je vingers bij af te likken!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 75 g zilveruitjes (fijngehakt)
  • 75 g augurken (fijngehakt)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1/4 tl versgemalen witte peper
  • 12 dikke sneetjes wit vloerbrood
  • 40 g tuinkers (of evt. andere kiemgroente of sla)
  • 40 g crackers (met zeezout in stukjes)

De mayo

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd (evt. Engelse)
  • zout en peper
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 ml walnootolie
  • 1 1/2 el vocht van de augurkjes

Bereiding

  1. Kook de eieren ca. 8 minuten op laag vuur. Giet af en spoel onder koud stromend water tot ze helemaal afgekoeld zijn. Pel de eieren en snijd ze in stukken.

  2. Klop voor de mayo met een staafmixer de eidooier kort met de mosterd en wat zout en peper. Klop opnieuw en druppel beetje bij beetje de zonnebloem- en walnootolie erbij tot het geheel goed bindt en er een dikke saus ontstaat. Roer het vocht van de augurkjes erdoorheen. Schep de mayo in een kom en roer de zilveruitjes, de augurk, de sjalot en de witte peper erdoorheen. Meng voorzichtig met de stukken gekookt ei.

  3. Beleg de helft van het brood met de eieren met mayo, de tuinkers en de crackers en leg de overige sneetjes brood erop.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Bekijk meer lunch recepten

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!