Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje met 75 ml water en roer tot de suiker is opgelost. Houd apart tot later gebruik.
  2. Doe alle ingrediënten voor de mayonaise in een kleine blender met 1 el water en blend glad. Proef de mayo – hij moet een rijke, hartige smaak hebben. Voeg indien nodig nog een paar druppels Maggi toe. Houd apart.
  3. Doe voor de larb de rijst in een droge koekenpan op middelhoog vuur en roerbak ca. 10 minuten, tot de rijst goudbruin is en geurt. Doe de rijst in een kruidenmolen of goede blender en maal tot een redelijk fijn poeder. Houd apart. Doe de uien in een grote kom, schep om met 1 tl zout en laat de ui zacht worden.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalotjes 6-8 minuten of tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de currypasta toe en bak tot hij geurig is. Voeg de Maggi, een beetje water en het gehakt toe en bak 3-4 minuten, of tot het gehakt goed warm is. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen voor je de ui en de kruiden erdoorheen roert.
  5. Schep de larb om met 5 el van de dressing (zet de rest in de koelkast voor salade of als dip). Bestrijk de ingesneden broodjes met de mayo en beleg met de sla, de komkommer en een paar flinke lepels van de larb. Bestrooi met het rijstpoeder en de gefrituurde uitjes.

Per portie: ca. 476 kcal
22 g eiwit | 19 g vet | 51 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Jack MacRae en Viggo Blegvad, Jenny Phung, Prince Durairaj en Glen Leeson, Daniel Smith, Natasha Smith, Ben Tish Foto’s: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Adam Bush