Het is niet even makkelijk om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Daarom helpen we je met onze gezonde recepten graag een handje. Van voedzame ontbijtjes en de lekkerste lunch ideeën tot stamppot, pasta’s boordevol groente en nog veel meer gezond avondeten inspiratie. Zo wordt goed eten een fluitje van een cent.
Populaire gezonde recepten
Op zoek naar een succesrecept? Met onze populaire gezonde recepten bomvol groente, peulvruchten of een stukje vis zit je zeker goed!
Gezond avondeten
Op doordeweekse dagen heb je niet altijd de tijd en inspiratie om gezond avondeten op tafel te zetten. Deze recepten bevatten heel veel verse groente, dus hiermee ben je zeker weten geholpen!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Makkelijke gezonde recepten
Makkelijk én gezond eten, dat wil toch iedereen? Deze recepten met groente in de basis zijn stuk voor stuk makkelijk te maken.
Snelle gezonde recepten
Deze recepten bevatten allemaal lekker veel verse groente, van pompoen tot courgette of wortel. Een stukje vis, tofu of peulvruchten erbij en je zet super snel iets hartstikke gezonds op tafel. Smakelijk eten!
Gezonde pastarecepten
Een bordje pasta kan elke dag. Zeker als je een van deze gezonde pastarecepten maakt! En wil je nóg gezonder? Ga dan bij al deze recepten voor volkorenpasta.
Gezond ontbijt
Een goed begin van de dag is het halve werk. En hoe doe je dat nu beter dan… Juist, met een gezond ontbijt. Deze ontbijtjes bevatten lekker veel fruit en zitten vol met granen. Zo kun je er de hele ochtend tegenaan!
Gezonde lunch
Moeite met genoeg groente binnen krijgen? Deze gezonde lunch recepten voor salades, soep en rijkelijk belegde broodjes zitten vol met groente. Zo heb jij nooit meer last van een after lunch dipje. Beloofd.
Gezonde snacks
Een lekker tussendoortje dat ook nog eens voedzaam is, dat wil toch iedereen? Deze gezonde snacks met groente, gezonde granen of vol met eiwitten wil jij maken!
Gezonde desserts
Stiekem hebben we allemaal een toetjesmaag. Deze recepten voor gezonde desserts bevatten lekker veel vers fruit en wat minder suiker. Zo kan een toetje gewoon elke dag.
Wat is gezond eten?
Gezond eten willen we allemaal wel, maar dat kan best een uitdaging zijn. Het gaat immers niet alleen om wát je precies eet, maar ook om hoeveel, hoe vaak, hoe gevarieerd en welke producten je bewust wat vaker laat staan. Het is aan te raden om als volwassene in ieder geval elke dag minimaal 250 gram groente en twee stuks fruit te eten. Kies het liefst voor volkoren (graan)producten, eet genoeg eiwitten (ga dan bij voorkeur voor peulvruchten, eieren, vis en onbewerkt vlees). Kies liever onverzadigde vetten en oliën en eet regelmatig een handje ongezouten noten. Drink voldoende water en/of thee (zonder suiker).
Voldoende variatie is altijd goed, want zo krijg je de meeste voedingsstoffen binnen. En veel variëren is natuurlijk ook het lekkerst! Met de gezonde recepten van deze pagina ben je in ieder geval een heel eind goed op weg. Of je dan helemaal niks ongezonds meer mag? Nee hoor! Het allerbelangrijkste is balans. Eet grotendeels volgens deze richtlijnen, dan kun je ook af en toe éxtra genieten van een stukje chocola.

Traybake met geroosterde koolrabi
Op zoek naar een makkelijk en snel avondmaal? Maak dan deze overheerlijke traybake! Binnen een handomdraai in tafel en boordevol smaak.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C) en bekleed een grote, hoge bakplaat met bakpapier. Doe de koolrabi, de tomaat, de tijm de chilipeper, de koriander en de ongepelde knoflook in de bakplaat. Verdeel de blokjes boter erover, bestrooi met zout en peper en besprenkel met 2 el olie. Schep alles om en rooster ca. 20 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bak nog ca. 35 minuten, tot alles beetgaar en goudbruin is.
Roer alle ingrediënten voor de topping door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de traybake ca. 5 minuten afkoelen, verdeel de dressing er in hoopjes over en besprenkel met wat extra olie.