Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Garnalencurry

Garnalencurry

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen - maar met net iets minder calorieën. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.

Bereiding

  1. Schenk 400 ml water in een pan en breng aan de kook. Voeg het chilipoeder, de kurkuma, de koriander, de zwarte peper, de gember, de groene pepers en de tamarindepasta toe en roer alles door elkaar. Kook 15 minuten op laag vuur.

  2. Voeg de garnalen toe aan de pan, dek de pan af en kook rustig 5 minuten verder. Haal het deksel van de pan en roer de knoflook erdoorheen.

  3. Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak er het mosterdzaad 30 seconden in tot het begint te poffen. Voeg het komijnzaad en de kerrieblaadjes toe en bak nog 30 seconden tot de aroma’s vrij komen. Schenk de hete olie met de specerij en over de garnalen. Bestrooi met zout en serveer. Lekker met naan of rijst.

Per portie: 162 kcal | 3 g koolhydraten | 24 g eiwit | 6 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Dan Toombs (The Curry Guy Light) Foto’s: Kris Kirham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)