Advertentie
Het najaar vraagt om herfst gerechten als soep, romige pasta’s en alles uit de oven. Laat je inspireren door de lekkerste herfst recepten.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Populaire herfst recepten
Dit zijn de populairste herfstrecepten. Voor welke ga jij?
Herfstsoep
Het lekkerste aan de herfst? Zo’n grote kom soep na een lange wandeling in het bos. Met deze herfstsoep recepten warm je vanzelf weer op.
Verwarmende pasta’s
Pasta kan eigenlijk in ieder seizoen. In de herfst eten we het liefst romige, warme pasta’s met veel kaas en warme wintergroenten.
Herfst recepten met pompoen
Als er één ingrediënt is dat bij de herfst hoort is het wel pompoen. Dit zijn onze favoriete herfst recepten met pompoen in de hoofdrol.
Romige pompoenrisotto met geitenkaas en salie
Verwen je smaakpapillen met deze verrukkelijke romige pompoenrisotto, waarin geitenkaas en salie samen een onweerstaanbare combinatie vormen.
Bereiding
Zet alvast een pan op het vuur en breng daarin het water met het bouillonblokje aan de kook. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de salie fijn en zet opzij.
Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze tot ze zo zacht zijn dat je ze met een vork kunt prakken. Dit duurt even. Om het te versnellen kun je een schepje bouillon toevoegen. Als de pompoen bijna helemaal zacht is, bak je de ui en knoflook nog even mee.
Prak de pompoen met een vork (of met een stamper). Voeg de risottorijst toe. Bak de rijst even aan tot de korrels glazig zijn. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
Laat de wijn volledig inkoken. Voeg vervolgens een klein beetje van de bouillon toe. Roer goed door. Zodra de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Dit herhaal je zo’n 30 minuten, tot de rijst gaar en smeuïg is.
Haal de pan van het vuur. Voeg de salie, wat citroenrasp en citroensap toe. Roer er de Parmezaanse kaas en geitenkaas doorheen. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Verdeel de risotto over vier borden en top af met wat extra geitenkaas.
Stoofschotels
Het najaar betekent: lekker stoven! Met vlees, vis of heel veel groente, met deze recepten heb je genoeg om uit te kiezen. Zet die pan maar op het vuur.
Ovenschotels
Regen buiten, lekker eten binnen. Slinger de oven maar aan en maak een van deze heerlijke ovenschotels. Dan is de herfst zo slecht nog niet.
Herfstgerechten met paddenstoelen
Nóg zo’n typisch herfstingrediënt: paddenstoelen. Lekker door de pasta, in een ovenschotel of in zelfgemaakte ragout!