Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
bolognese

Bolognese van paddenstoelen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Bolognese van gebakken paddenstoelen. Met deze maaltijd bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Voor een vegan optie van de bolognese: koop een veganistische pasta of maak 'm volgens dit veganistische recept zelf.

Bereiding

  1. Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en schenk er 200 ml kokend water overheen. Laat weken terwijl je de saus maakt.

  2. Verhit een grote pan met antiaanbaklaag en schenk er 1 el olijfolie in. Voeg de kastanjechampignons en een snufje zout toe en bak ze al roerend tot ze zacht zijn en vocht afgeven. Blijf de champignons bakken tot het vocht verdampt is en de champignons goed goudbruin zijn. Bak ze niet te kort, want goed gebakken geven ze straks de saus veel meer smaak. Neem de champignons uit de pan en zet ze apart. Doe de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij in de pan met 1 el olie en roer goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en gaar ca. 10 minuten op laag vuur onder af en toe roeren tot de groenten zacht zijn. Voeg de tijm, de rozemarijn, het selderijzout, de steranijs en de tomatenpuree toe. Giet het eekhoorntjesbrood af en bewaar het vocht. Hak het  eekhoorntjesbrood fijn en doe het in de pan met de groenten. Zeef het vocht en voeg het toe. Doe de kastanjechampignons terug in de pan.

  3. Bak het geheel al roerend ca. 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en verhit tot het zacht kookt. Zet het vuur laag en kook afgedekt ca. 30 minuten tot de saus ingedikt is. Roer vlak voor het serveren het basilicum erdoorheen. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus.

Per portie: 363 kcal | 60 g koolhydraten | 14 g eiwit | 6 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)