Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover

Advertentie

Je hebt zin om iets lekkers te bakken en de gedachte aan de geur van versgebakken lekkernijen vult je keuken al. Tussen deze bakrecepten zit ongetwijfeld wat je zoekt. Of je nu wilt uitpakken met een enorme taart, of gaat voor de perfecte chocolate chip cookies. Met deze bak ideeën aan inspiratie in ieder geval geen gebrek. 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Italiaanse appelcake

Italiaanse appelcake

Appelcake op z’n Italiaans, met olijfolie dus. En een vleugje citroen. Heerlijk met een dot room of Griekse yoghurt.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 3 appels (bv. golden delicious of goudreinet)
  • 3 eieren
  • 100 ml olijfolie (lichte)
  • 70 g yoghurt
  • 160 g suiker
  • 220 g bloem (type 00)
  • schil en sap van 1 citroen (geraspte)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Bedruip de appels met het citroensap en strooi er de kaneel over.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de eieren en de olijfolie met een staafmixer tot een glad geheel. Meng er de yoghurt doorheen en meng weer goed glad.

  3. Doe de suiker in een ruime kom. Voeg het eiermengsel toe en roer goed door met een garde. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snuf zout erboven en roer goed door. Voeg als laatste de geraspte citroenschil toe.

  4. Giet het beslag in een ingevette tulbandvorm (24 tot ­28 cm) en leg de appelpartjes erop. Bak de cake in 50-­60 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de cake te donker wordt kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Controleer de gaarheid van de cake door er een satéprikker in te steken; deze moet er droog uitkomen. Laat de cake helemaal afkoelen voor het serveren.

Fotografie: Stephan van Raay

Of kies direct een bakrecept

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!