Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sesam-tahinkoekjes met dulce de leche

Sesam-tahinkoekjes met dulce de leche

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Extra nodig

Mounir Toub: "Net als hummus gebruik ik tahin vaak als hartige smaakmaker, maar soms moet je jezelf uitdagen. Dus hop, het is zoet waar ik hem in stop. Perfect in combinatie met de dulce."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Doe het amandelmeel, de bakpoeder en een snuf zout in een kom en roer door elkaar.

  3. Doe in een andere kom de tahin, de honing, het vanille-extract, gemberpoeder en de citroenrasp. Meng dit door het meelmengsel en maak een deegbal.

  4. Pak het deeg in plasticfolie in en maak een soort strakke worst. Haal de plasticfolie eraf en snijd met een scherp mes acht gelijke plakjes van het deeg. Leg de steekring op de bakplaat en leg er een plakje van het deeg in. Druk aan met je vingers, tot de hele vorm gevormd is en je een plat koekje hebt. Maak zo acht koekjes.

  5. Bestrooi de koekjes met het sesamzaad en druk deze er met je handpalm lichtjes in.

  6. Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen.

  7. Smeer op de helft van de koekjes (met het sesamzaad naar beneden) royaal wat dulce de leche en leg er een koekje op (met het sesamzaad naar boven).

Pretty perfect!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Vega Arabisch

€ 27,50
cover Vega Arabisch