Nieuwste Italiaanse gerechten
Altijd op zoek naar nieuwe recepten? De nieuwste Italiaanse gerechten vind je hier op een rij.
Populaire Italiaanse gerechten
De meest populaire gerechten uit Italië in één oogopslag.
Foodies Italië
€ 7.50- Maak zoete recepten met citroen
- Leer alles over wijnen van de Etna
- Ontvang gratis mini-kaasgids

Risotto recepten
Niets is zo zalig als een bordje vol romige risotto. Keertje variëren? Bekijk deze verrassende variaties.
Italiaanse pasta
Zeg je Italië dan zeg je pasta. Deze recepten zet je thuis eenvoudig een Italiaans maaltje op tafel.
Antipasti
Antipasti is traditioneel de eerste gang van een Italiaans diner. Het bestaat vaak uit kleine hapjes om te delen en bevat meestal onder andere kaas, vleeswaren, olijven en gegrilde groente. Wil je zelf zo’n tafel vol antipasti maken? Deze recepten bieden je genoeg inspiratie.
Italiaanse voorgerechten
Een Italiaanse avond aftrappen met een lekker voorgerecht? Bekijk deze eens!
Italiaanse hoofdgerechten
Ga je voor pizza, pasta of een stukje malse varkenshaas of kipdijfilet? Kies hier jouw favoriete Italiaanse hoofdgerecht.
Italiaanse toetjes
De Italianen zijn dol op zoet. En omdat wij er ook geen genoeg van kunnen krijgen, hebben we alle Italiaanse toetjes voor jou verzameld.
Pizza recepten
Niets lekkerder dan een versgebakken pizza, met knapperige bodem en super verse ingrediënten. Met deze recepten maak je de beste pizza’s helemaal zelf.
Lasagne recepten
Is er iets méér comfortfood dan lasagne? Juist, zelfgemaakte lasagne. Met deze recepten kies je jouw favoriet.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Pappardelle met worst van Jamie Oliver
Met lasagnebladen kun je veel meer dan lasagne maken. In dit recept snijd je er bijvoorbeeld slierten van. Zo maak je heel eenvoudig je eigen pappardelle!
Bereiding
Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen in de lengte in 3 cm brede reepjes om de pappardelle te maken.
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hak de bovenste helft en de takjes van de bos peterselie fijn en houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.
Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en maak het rul met je lepel (als je een vegetarische worst gebruikt kun je hem verkruimelen of in dunne plakjes snijden). Roerbak het 2 minuten en doe de knoflook, peterseliesteeltjes en venkelzaadjes erbij.
Giet, wanneer het bruin is, een flinke scheut rode wijn in de pan, laat het verdampen, voeg de tomatenpassata toe en doe de pasta in de pan. Giet er zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 300 ml.
Laat de saus 4 minuten inkoken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie rijke saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje kokend water.
Draai het vuur uit, roer de peterselieblaadjes erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pappardelle af met geraspte parmezaan en als je wilt een paar drupjes extra vierge olijfolie.
Eten in Italië
Wie is er geen fan van de Italiaanse keuken? Niets gaat boven een heerlijk bord (bij voorkeur natuurlijk zelfgemaakte) paste. Of een superknapperige pizzabodem belegd met de meest verse ingrediënten die je je maar kunt bedenken. Maar naast pasta en pizza is er veel meer typisch Italiaans eten waar je velen onder ons mee wakker kunt maken. Neem een romige risotto of orzo, gnocchi of ingrediënten als parmaham en parmezaanse kaas. En vergeet ook vooral de toetjes niet: van gelato tot tiramisu, in Italië zijn ze dol op zoet!
Pasta bolognese
Een echt klassiek Italiaans hoofdgerecht is pasta bolognese. Bolognese saus is een traditioneel Italiaanse pastasaus op basis van gehakt, tomaten, rode wijn en smaakmakers als spek, wortel en bleekselderij. Het gerecht is afkomstig uit de Emilia-Romagna regio en wordt van oudsher geserveerd met tagliatelle. Ook wordt de saus als basis gebruikt voor lasagne. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt het gerecht in Italië nooit geserveerd met spaghetti.
Wil je nu zelf ook koken zoals een Italiaanse nonna? Ga dan gauw aan de slag met dit originele pasta bolognese recept.
Snelle pasta recepten
Doordeweeks heb je niet altijd zin om eindeloos in de keuken te staan. Dan is pasta een makkelijk go-to gerecht als je snel iets op tafel wilt zetten. Pasta is immers in een paar minuten gaar, en je kunt er eindeloos mee variëren. Zoek je inspiratie? Met deze snelle pasta recepten kun je voorlopig wel vooruit.
Of kies direct een van deze recepten

Orzo puttanesca

Speculoos-koffieroomijs

Salade met bietjes, boontjes en geschaafde Parmigiano Reggiano

Burrata di Bufala met gemarineerde aardbeien

Tagliolini alle vongole

Pastasalade met knalgroene pestodressing

Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

Klassieke bolognesesaus maken (ragù alla bolognese)
