Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Tiramisu in een glas

Tiramisu in een glas

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Letterlijk vertaald betekent tiramisu ‘trek mij omhoog’ of, vrij vertaald, ‘beur me op’. Dat slaat ongetwijfeld op de zalvende werking van de ruime hoeveelheid suiker in combinatie met een flinke scheut espresso en alcohol. In dit recept gebruik je vin santo, een versterkte Toscaanse wijn met een zoete en kruidige smaak.

Bereiding

  1. Klop de eidooiers met de suiker licht en luchtig. De gardes moeten een spoor achterlaten in het mengsel als je ze optilt. Roer de mascarpone los en spatel hem door het eidooiermengsel. Klop de slagroom stijf in een kom en klop de eiwitten tot stijve pieken in een andere kom. Spatel de slagroom voorzichtig door het ei-mascarponemengsel. Spatel zo luchtig mogelijk het eiwit erdoorheen.

  2. Meng de espresso en de vin santo (of andere drank) in een grote kom om de lange vingers in te dippen. Verdeel ⅓ van de geraspte chocolade over 4 coupeglazen. Verdeel er een laag van 2 cm dik van de room overheen. Verdeel er een laag van kort in het espressomengsel gedipte lange vingers overheen. Dip de lange vingers een voor een, anders worden ze te zacht. Ga op dezelfde manier verder met lagen chocolade, room en lange vingers. Eindig met een laag room. Zet de glazen een paar uur of een nacht in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met de overige geraspte chocolade en evt. geschaafde chocolade.

Per portie: 315 kcal | 22 g koolhydraten | 6 g eiwit | 20 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)