Tiramisu in een glas
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop de eidooiers met de suiker licht en luchtig. De gardes moeten een spoor achterlaten in het mengsel als je ze optilt. Roer de mascarpone los en spatel hem door het eidooiermengsel. Klop de slagroom stijf in een kom en klop de eiwitten tot stijve pieken in een andere kom. Spatel de slagroom voorzichtig door het ei-mascarponemengsel. Spatel zo luchtig mogelijk het eiwit erdoorheen.
Meng de espresso en de vin santo (of andere drank) in een grote kom om de lange vingers in te dippen. Verdeel â…“ van de geraspte chocolade over 4 coupeglazen. Verdeel er een laag van 2 cm dik van de room overheen. Verdeel er een laag van kort in het espressomengsel gedipte lange vingers overheen. Dip de lange vingers een voor een, anders worden ze te zacht. Ga op dezelfde manier verder met lagen chocolade, room en lange vingers. Eindig met een laag room. Zet de glazen een paar uur of een nacht in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met de overige geraspte chocolade en evt. geschaafde chocolade.