Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur

Koekje erbij? Maar natuurlijk! Koekjes vind je in alle soorten en maten, maar zelfgebakken is natuurlijk het allerlekkerst. Van spritsen tot chocolate chip cookies, boterkoek tot kerstkoekjes: hier vind je volop inspiratie en leuke bak ideeën om zelf koekjes te bakken. 

Populaire koekjes recepten

recept voor de beste macarons
Uitdagend
90 min

Macarons

Van wafel tot koek: stroopwafel
Gemiddeld
45 min

Stroopwafels

film snacks: Nutellakoekjes
Gemiddeld
35 min

Nutellakoekjes

Squid Game: ppopgi (dalgona cookie)
Eenvoudig
10 min

Ppopgi (dalgona candy)

koekjes recepten: kaneelkrakelingen
Gemiddeld
60 min

Kaneelkrakelingen

Rozijnenkoekjes
Gemiddeld
45 min

Rozijnenkoekjes

bitterkoekjes
Eenvoudig
40 min

Bitterkoekjes

Koffiekoekjes
Gemiddeld
60 min

Koffiekoekjes

Plaatkoek met walnoten en honing-karamel
Eenvoudig
60 min

Plaatkoek met walnoten en honing-karamel

Stroopkoeken
Uitdagend
50 min

Stroopkoeken

Citroenduimkoekjes
Eenvoudig
45 min

Citroenduimkoekjes

Op een bord liggen de italiaanse koekjes baca di dame, maar dan met meringue koekjes en een laagje lemoncurd.
Eenvoudig
60 min

Citroen-meringue baci di dama

thumbnail voor Speculaas
Eenvoudig
50 min

Speculaas

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart
Eenvoudig
20 min

Oreo-Baileys-taart

Stukjes rocky road met witte chocolade, speculoospasta, stukjes speculoos, marshmallows en gesmolten speculoospasta erover.
Eenvoudig
20 min

Rocky road met speculoos

Hazelnoottiramisu met cacaopoeder en gehakte hazelnoten erover.
Eenvoudig
60 min

Hazelnoottiramisu

Purechocolade-olijfoliekoekjes besprenkeld met zeezoutvlokken
Eenvoudig
40 min

Purechocolade-olijfoliekoekjes

Paaskoekjes op een bakplaat met bakpapier
Eenvoudig
20 min

Paaskoekjes

Nonnevotten
Eenvoudig
30 min

Nonnevotten

bord met wafel met rood fruit
Eenvoudig
20 min

Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche

Spritsen
Eenvoudig
75 min

Spritsen

madeleines
Gemiddeld
40 min

Madeleines van Janny van der Heijden

apple crumble
Eenvoudig
30 min

Viral Hot Apple Crumble: zo maak je ‘m zelf

Chebakia koekjes
45 min

Chebekia

Munt-chocolade whoopies (credits David Loftus)
Eenvoudig
45 min

Munt-chocolade whoopies

Taaitaai
Eenvoudig
40 min

Taaitaai

groene koekjes op een schoteltje met matcha
Eenvoudig
25 min

Matcha cookies zelf maken? Zo doe je dat!

zelf appelbeignets maken
Gemiddeld
40 min

Appelbeignets

thumbnail voor Mini-gingerbreadhuisjes
Gemiddeld
35 min

Mini-gingerbreadhuisjes

Kruidnotenfestijn met chocolade
Gemiddeld
50 min

Kruidnotenfestijn met chocolade

Pepernoten
Eenvoudig
60 min

Traditionele pepernoten recept

Dikke speculaas
Eenvoudig
40 min

Dikke speculaas

eetbare kerstcadeautjes: truffels
Eenvoudig
35 min

Speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade

sinterklaas kruidnoten
Eenvoudig
45 min

Kruidnoten (pepernoten) recept

gevulde speculaas bakken recept
Uitdagend
90 min

Gevulde speculaas recept

thumbnail voor Skeletkoekjes
Eenvoudig
35 min

Skeletkoekjes

Double chocolate chip cookies
Eenvoudig
35 min

Double chocolate chip cookies

Pruim-frambooscrumblerepen
Eenvoudig
80 min

Pruim-frambooscrumblerepen

Zachte grapefruitkoekjes met zwarte peper
Eenvoudig
55 min

Zachte grapefruitkoekjes met zwarte peper

Alfajores
Eenvoudig
30 min

Alfajores

Madeleines au rhum
Eenvoudig
10 min

Madeleines au rhum

Bakken voor pakjesavond: mandarijn-marsepeinmuffins
Gemiddeld
40 min

Mandarijn-marsepeinmuffins

Churros
Eenvoudig
45 min

Churros

Madeleines met earl grey en yoghurt
Eenvoudig
30 min

Madeleines met earl grey en yoghurt

Matchafudge met zeezout
Eenvoudig
15 min

Matchafudge met zeezout

Koeksandwiches met aardbeienmousse
Eenvoudig
55 min

Koeksandwiches met aardbeienmousse

Profiteroles met oranjebloesemcrème en chocoladeganache
Gemiddeld
90 min

Profiteroles met oranjebloesemcrème en chocoladeganache

Zoete mincemeatsamosa’s
Gemiddeld
120 min

Zoete mincemeatsamosa’s

Zoete empanadas met vanille en jam
Gemiddeld
60 min

Zoete empanada’s met vanille en jam

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream
Eenvoudig
35 min

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
recept voor de beste macarons

Macarons

Met het juiste recept, wat oefening en een beetje geduld is het helemaal niet moeilijk om zelf macarons te maken. Probeer maar eens uit met dit recept. Bewaar je er een paar voor ons?

Bekijk volledige recept

Ingrediënten voor 40 macarons

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g poedersuiker
  • 75 g eiwit
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 25 g water
  • zout
  • levensmiddelenkleurstof rood blauw of geel

Benodigdheden

  • kookthermometer
  • spuitzakken met een ronde spuitmond (ca. 1 cm Ø)
  • bakpapier

Bereiding

  1. Meng in een kom het amandelmeel, de poedersuiker en 32,5 g eiwit tot er een dikke pasta vormt.

  2. Kook in een pannetje de suiker met het water tot een siroop van 118°C graden (gebruik een kookthermometer om de temperatuur te meten). Klop intussen in een schone kom het overige eiwit met een snufje zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de hete siroop toe en blijf kloppen tot een glanzend dik schuim ontstaat. Klop daarna het schuim tot het afgekoeld is tot ca. 40°C.

  3. Spatel ½ van het eiwitschuim door de amandelpasta. Meng daarna het overige eiwitschuim door de amandelpasta. Verdeel het mengsel over 3 kommen en roer door het beslag in elke kom enkele druppels kleurstof (zoals rood, geel of blauw). Vul de spuitzakken nu met het beslag.

  4. Spuit cirkels van ongeveer 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (je kunt er ongeveer 40 stuks van maken). Houd daarbij de spuitzak dicht bij de bakplaat zodat de hoopjes niet te hoog worden. Tik de plaat 1 keer op het werkblad om grote luchtbellen te verwijderen.

  5. Laat ca. 30 minuten drogen bij  kamertemperatuur. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 150°C). Elektrisch heeft de voorkeur, bij hetelucht heb je kans dat de macarons scheef trekken.

  6. Bak de macarons 10 minuten in de oven. Zet de oven een paar seconden open om de stoom te laten ontsnappen. Bak nog ca. 2 minuten verder. De macarons moeten wat omhoog komen maar mogen niet verkleuren.

  7. Neem ze uit de oven, laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat en neem ze dan voorzichtig van het bakpapier.

Koekjes bakken

Regenachtige dag op komst? Kinderen op bezoek? Of gewoon zin in iets lekkers? Ga dan eens koekjes bakken. Samen koekjes maken is namelijk hartstikke leuk om te doen én zorgt natuurlijk voor een resultaat om van te smullen.

Koekjesdeeg

Van de meeste koekjes bestaat de basis van het koekjesdeeg uit bloem, boter, suiker en zout. Maar naast dit zanddeeg, waar je eindeloos mee kunt variëren, bestaan er nog veel meer verschillende soorten deeg waarmee je de lekkerste koekjes bakt.

Meestal gebruik je bloem als basis, maar als je voor het schap in de supermarkt staat, begint het je wellicht te duizelen. Tarwebloem, patentbloem, boekweitmeel of speltbloem, welke moet je nu hebben? Wij vertellen je alles over welke bloem het meest geschikt is om mee te bakken.

Of kies direct een koekjes recept

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!