Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakblik (20×20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Klop voor de blondies de eieren met de suiker in een grote kom met een elektrische mixer in 2-3 minuten licht en luchtig. Voeg 160 g gesmolten boter en de vanille toe en klop ze kort erdoorheen. Spatel de bloem, het bakpoeder en het zout kort erdoorheen. Houd een handje witte chocolade en cranberry’s achter en spatel de rest door het beslag. Schep het beslag in het bakblik en strijk glad.
  3. Doe alle ingrediënten voor de cheesecakeswirl in een kom en roer glad. Schep van het roomkaasmengsel hoopjes op het beslag en swirl met een satéprikker een beetje door het beslag. Bestrooi met de achtergehouden chocolade en cranberry’s.
  4. Bak ca. 35 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er bijna droog uitkomt, met alleen wat zachte kruimels. Haal uit de oven en laat ca. 20 minuten afkoelen in het bakblik. Haal de blondies uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster. Snij d in stukjes en serveer. Je kunt de blondies luchtdicht afgesloten tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Per stukje (circa 12 stukjes in totaal): ca. 382 kcal
5 g eiwit | 18 g vet | 47 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan & Karen Thomas Styling: Alexander Breeze Illustraties: George Bletsis

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: