Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover

Advertentie

Kerst komt eraan en een gezellige kerstsfeer begint in de keuken. Maar hoe kies je de lekkerste kerstrecepten uit? We helpen je graag op weg met lekkere, culinaire en makkelijke kerst recepten voor elke gang. 

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries

Kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

500 g mascarpone
250 ml slagroom
1 vanillestokje (het merg eruit geschraapt)
75 g poedersuiker (+ bestuiven)
geraspte schil van 1 sinaasappel
1 panettone (zelfgemaakt of gekocht)
100 g pistachenootjes (gehakt)
gedroogde sinaasappelschijfjes

Voor de cranberry’s

400 ml cranberrysap
300 g suiker
100 g cranberry’s (diepvries)

Bereiding

  1. Breng voor de cranberry’s het cranberrysap met de suiker aan de kook en laat koken tot de suiker is opgelost. Voeg de cranberry’s toe en zet het vuur laag. Kook de siroop heel rustig tot de cranberry’s zacht zijn geworden. Voeg eventueel wat water toe als de siroop te dik wordt. Schenk in een pot als je ze niet direct gebruikt, sluit af en laat afkoelen. Je kunt de cranberry’s lang bewaren in de koelkast.

  2. Klop de mascarpone los in een kom. Voeg de slagroom, het vanillemerg, de poedersuiker en de geraspte sinaasappelschil toe en klop het geheel met een garde tot het de dikte van stevige kwark heeft. Snijd de panettone horizontaal in drie gelijke stukken.

  3. Bestrijk het onderste deel van de panettone met ⅓ van de crème. Verdeel er ⅓ van de pistachenootjes en ⅓ van de cranberry’s over. Leg de middelste schijf panettone erop en herhaal met ⅓ van de crème, ⅓ van de pistache en ⅓ van de cranberry’s.

  4. Leg het bovenste panettonedeel erop en bestrijk royaal met de resterende crème. Versier de bovenkant met gedroogde sinaasappelschijfjes, de overige pistache, de overige cranberry’s en wat van de cranberrysiroop. Bestuif nog lichtjes met wat poedersuiker voor een mooi sneeuweffect.

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Kerst desserts

Wat is het kerstdiner zonder feestelijk toetje? Precies, dat dachten wij ook. Hier vind je daarom volop inspiratie voor een lekker kerst dessert. Wil je snel aan de slag? Bekijk dan vast onze lievelingstoetjes hieronder.

Meer kerstrecepten

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!