
Pecorino shortbread met rozemarijn en venkelzaad
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bij Italiaanse kazen denk je waarschijnlijk al gauw aan mozzarella of pecorino. Perfect voor op de pizza of in de ravioli, maar je maakt er veel meer heerlijke gerechten mee. Probeer dit recept maar!
Lees verder onder de advertentie
Bij Italiaanse kazen denk je waarschijnlijk al gauw aan mozzarella of pecorino. Perfect voor op de pizza of in de ravioli, maar je maakt er veel meer heerlijke gerechten mee. Probeer dit recept maar!
Bereiding
Kneed alle ingrediënten voor het deeg in een kom door elkaar tot een soepel deeg. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van ca. ½ cm. Snijd met een mesje of pizzaroller vierkantjes, rechthoekjes of ruitjes van het deeg. Je hoeft dit niet helemaal door te snijden, je kunt de crackers na het bakken makkelijk op de snijranden breken. Zet de bakplaat 10 minuten in de vriezer of koelkast.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrijk het deeg met eidooier en strooi er venkelzaadjes, grof zeezoutflakes en wat gehakte rozemarijn over. Bak het shortbread in ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Bak de crackers niet te donker, dan wordt de kaas bitter. Verlaag eventueel de oventemperatuur tegen het einde van de baktijd. Neem de crackers uit de oven en laat afkoelen.