Advertentie
Een taart hoeft niet altijd zoet te zijn. Met deze recepten voor quiche, hartige taart en plaattaart heb je genoeg inspiratie om ook eens een ’taart’ als hoofdgerecht tijdens het avondeten te serveren. Ook vind je handige tips om zelf quiche te maken én inspiratie voor lekkere toppings, van vlees tot vega en zelfs vis!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De nieuwste quiche recepten
Bak je regelmatig een quiche en wil je lekker variëren? De nieuwste quiche recepten vind je hier in één oogopslag.
Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip
Krabtartelettes met yuzu-beurre blanc
Quiche met mosterdbeslag
Tartelette van bladerdeeg met artisjokken en taleggio
Kaas-uiquiche
Tartelette met zeevruchten
Galette met aardappel, pancetta en taleggio
Tarte tatin met misoprei
Mini-pompoen-fetapasteitjes
Kruidige pompoentartelette
Galette met tomaat
Strudel van forel en prei
Ricottataart met groene asperges
Hartige aspergecake met tomatenrelish
Romige groentepastei met filodeeg
Bieten-tarte tatin met salsa verde
Pithivier – bladerdeegtaartje met romige champignonvulling
Gekaramelliseerde pastinaaktarte-tatins met rozemarijn
Bietenplaattaart met geklopte feta
Kruidige linzen-spinaziepie
Frittata met courgette en geitenkaas
Tomatengalette van geroosterde tomaten
Hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas
Wildplukgalette met burrata
Hartige croissants
Kleefkruidtaartje
Snijbiet-ricottataart
Bladerdeegtaart met kerstomaten en ricotta
Quiche van kokosdeeg met spicy kokos-aardappelvulling
Paddenstoelentaart met Jarlsberg-kaas
Quiche zonder deeg met asperges en spek
Kiprepen met prei
Hartige taart met geroosterde pompoen, roquefort en salie
Kaas-uienquiche
Bladerdeegtaart met geroosterde groenten, roomkaas en salsa verde
Pastinaaktartelettes
Pastei met kalkoen en ham
Mini-tarte tatin van spruitjes
Tex-mex groentefrittata
Plaattaart met roquefort, peer en witlof
Miniplaattaartjes met tomaat
Plaattaart met abrikoos en geitenbrie
Plaattaart met peer en noten
Paddenstoelen pasteitjes
Tarte tatin van tomaten
Provençaalse plaattaart met groene groenten
Mini-quiches met gerookte zalm en courgette
Kruidige kooltaart
Pot pie met koolraap en mosterd
Aardappelplaattaart met pesto
Hartige clafoutis met paprika en parmezaan
Quiche van avocadodeeg van Jamie Oliver
Vegan quiche met gekarameliseerde rode uien
Tarte tatin met courgette
De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot
Uientartelettes met Beemster
Ei- en spektaartje
Klassieke quiche lorraine met korstdeeg
Panna cotta taartjes met tomaat
Bladerdeegtaart met champignons
Quiches met roquefort en rode ui
Paddenstoelen-pompoenquiche met notenbodem
Bladerdeeg-pompoenrol met geitenkaas
Pompoen pot pies
Hartige cheesecake met gegrilde groenten
Zachte aspergefrittata
Aspergetartelette met gruyère en platte peterselie
Tarte serpentine
Hartige taart met spinazie en asperges van Marleen van Es
Franse uientaart
Bladerdeegtaartje met zongedroogde tomaat
Bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas
Regenboogquiche
Courgette-filotaart met walnoten
Tomaten-tarte tatin met schapenkaas
Pittige wortelfrittata
Tomatenclafoutis met geitenkaas
Bladerdeegrol met geitenkaas
Tompouce met spinazie en geitenkaas
Quiche met groene asperges
Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en tomaat
Hartige (paas)taart
Groentetaartje
Quiche met gerookte makreel en dragon
Tomaten-bonentaartje
Galette complète
Frisse frittata met tijm en citroen
Hartige taart met ui en roquefort met de Whirlpool crispfunctie
Filodeegtaartje met geitenkaas en munt
Oeufs florentine
Spinazietaart met pecannoten en oude kaas
Frittata
Tomatentaart met geitenkaas
Bloemkooltartelette met olijfjes
Champignonpastei met kip
Geitenkaastaartje met geroosterde tomaatjes
Tarte tatin van witlof
Boerenquiche met spinazie
De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot
Rukmini: “Bladerdeeg als bodem voor een quiche? Maar natuurlijk! Ik zou dit onbeschaamd luxe gerecht elke dag wel kunnen eten – en het staat bovendien zo snel op tafel. Broccoli en gorgonzola passen prachtig bij elkaar en worden hier extra ‘opgespiced’ door de toevoeging van chilivlokken. Lekker met een knapperige groene salade.”
Ingrediënten
- 320 g kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
- 300 g broccoliroosjes (gehalveerd)
- 5 rode ui (gesnipperd)
- 1 theelepel chilivlokken
- 125 g gorgonzola piccante
- 30 g walnoten (gehakt)
- 100 ml slagroom
- 4 scharreleieren
- schil van 1 biologische citroen (geraspte)
- 1 theelepel zeezout
- 1 teentje knoflook geperst (geperst)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed een kleine diepe braadslede met bakpapier. Leg het vel bladerdeeg hierop; dit moet ook de zijkanten bedekken, zodat de vulling erin blijft.
Verdeel de broccoliroosjes, rode ui, chilivlokken, walnoten en gorgonzola gelijkmatig over het deeg.
Klop de slagroom, eieren, citroenschil, zeezout en knoflook door elkaar en schenk dit mengsel over de broccoli en kaas. Zet het geheel 30 minuten in de oven. Het bladerdeeg is dan gaar en in het midden is de quiche nog een beetje vloeibaar.
Laat 10 minuten rusten, in de braadslede, en dien warm op, of op kamertemperatuur.
Populaire quiche recepten
Geen zin om lang te zoeken en liever direct aan de slag? Ga dan voor een van deze populaire quiche recepten. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.
Quiche zonder deeg met asperges en spek
Kaas-uienquiche
Mini-quiches met gerookte zalm en courgette
Klassieke quiche lorraine met korstdeeg
Quiche met gerookte makreel en dragon
Paddenstoelen-pompoenquiche met notenbodem
Kaas-uiquiche
Quiche met groene asperges
Regenboogquiche
Quiches met roquefort en rode ui
Snijbiet-ricottataart
Vegan quiche met gekarameliseerde rode uien
Vegetarische quiche
Eet je graag vega? Met een quiche vol groente kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van een vegetarische hartige taart met peer en walnoten of van een klassieke kaas-uienquiche?