Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de plakjes bladerdeeg 1 cm vanaf de rand rondom in, maar niet door (kerf er een vierkant in).

2. Meng de crème fraîche met de gruyère en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de velletjes bladerdeeg en strijk het met een vork uit tot de ingesneden rand.

3. Halveer de plakjes ontbijtspek en beleg elk plakje bladerdeeg met 4 halve plakjes spek.

4. Kluts 1 ei en bestrijk de randen van het bladerdeeg ermee. Bak de taartjes ca. 10 minuten in de oven. Neem de taartjes uit de oven en breek 1 ei eventueel voorzichtig in een fijne zeef zodat het meest vochtige eiwit weglekt – anders kunnen de taartjes te vochtig worden. Laat het ei voorzichtig op een taartje glijden en leg op dezelfde manier op de overige taartjes een ei. Bak de taartjes nog 8-10 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. Bestrooi met zout en peper en serveer.

*Vervang eventueel door katenspek of Zeeuws spek. Dit zijn gemarineerde speksoorten die dit ei- en spektaartje weer net een andere smaak geven.

**Hoe verser het ei, hoe steviger het eiwit. Voor deze taartjes heb je stevige eiwitten nodig die snel en goed stollen.

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Tony Briscoe Receptuur: Janine Ratcliffe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Katy Greenwood