Wie iets te vieren heeft trakteert. En dat doe je het liefst met taart. Nu kun je natuurlijk bij de bakker een taartje kopen, maar nog leuker is om zélf taart te bakken. Met deze taart recepten bak je zelf de sterren van de hemel, van klassieke appeltaart tot chocoladetaart en citroen meringue taart.
Populaire taart recepten
Er is altijd wel een reden voor taart. Gelukkig zijn er meer dan genoeg recepten om je te blijven inspireren. En kun je niet kiezen? Dit zijn de meest populaire taart recepten.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Appeltaart
De bekendste taart in Nederland is bij uitstek appeltaart. We kennen allemaal de klassieker, maar er zijn ook heel wat leuke variaties op appeltaart te bedenken. Welke is jouw favoriet?
Tarte tatin
Tarte tatin is een taartje op z’n kop. Je kunt tarte tatin bakken met allerlei soorten fruit, van peren tot abrikozen, maar het meest populair is met appel. En daarnaast kun je ook tarte tatin met groente maken, wat dacht je van rode ui of zelfs prei?
Chocoladetaart
Wie is er geen fan van chocolade. En niet alleen om zo te eten, met deze chocoladetaart recepten maak je er ook de lekkerste baksels mee.
Oreo taart
Met Oreo koekjes kun je alle kanten op. Natuurlijk kun je ze lekker zo eten, maar maak er ook eens een Oreo taart van. Verkruimeld voor op de bodem, of gecruncht in het beslag, hoe je de koekjes ook gebruikt, deze taarten zijn allemaal om je vingers bij af te likken.
Kwarktaart
Makkelijk om te maken en bij iedereen geliefd: kwartaart. Met deze kwarktaart recepten heb je voorlopig genoeg inspiratie.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Fruittaart
Met fruit maak je elke taart lekker. Of je nu gaat voor aardbeienvlaai of appelcake, deze recepten voor fruittaart zijn stuk voor stuk een succes.
IJstaart
Op een zomerse dag of als luxe dessert denk je al gauw aan een ijstaart. Deze ijstaart recepten kom je de zomer wel door.
Citroen meringue taart
Niet alleen omdat citroen meringue taart er prachtig uit ziet, maar ook gewoon omdat ‘ie ontzettend lekker smaakt is hij favoriet. Bovendien leuk om eens mee te variëren!
Speculaastaart
Speculaasjes zijn perfect als bodem voor een cheesecake of verkruimeld als topping over een kruimeltaart. Speculoos kan trouwens ook, want het verschil tussen speculaas en speculoos is niet zo groot. Welke koekjes je ook gebruikt, deze taarten met speculaas zijn stuk voor stuk hartstikke lekker.
Hartige taart
Naast zoete taart, kun je ook hartige taart bakken. Het verschil met quiche ? Deze laatste heeft een bodem van zanddeeg en is vaak gevuld met een romige vulling van room en eieren. Hartige taart kan ook gemaakt worden met een bodem van bladerdeeg.
Plaattaart
Een plaattaart kun je zowel in zoete of hartige variant maken. En veelal zijn ze nog snel gemaakt ook. Deegje uitrollen, beleggen met fruit of groente die je lekker vindt en hup de oven in.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kersttaart
Kerst is de meest feestelijke tijd van het jaar. Niet voor niets dat we heel veel inspiratie voor prachtige kersttaarten hebben.

Basisrecept: appeltaart
Als er één gebakje is dat alom geliefd is, is het wel appeltaart. Dit basisrecept zorgt er niet alleen voor dat je later op de dag iedereen blij kunt maken, je haalt ook nog eens heerlijke geuren in huis. Terwijl jouw traktatie gaart in de oven, verspreiden de aroma’s van kaneel en warme appel zich door de kamer. Het is dan ook maar wat moeilijk om van deze lekkernij af te blijven terwijl hij afkoelt in de vorm.
Bereiding
Snijd de boter in blokjes. Kneed van de boter, de witte basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout en kruimelig deeg. Voeg eventueel de melk toe als het deeg te droog is. Kneed niet langer dan nodig om het deeg bij elkaar te houden. Verdeel het deeg in 3 stukken en laat het verpakt in vershoudfolie ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Meng de krenten met het citroensap en laat ca. 10 minuten staan. Vet een springvorm in en bestuif hem met bloem.
Leg 1 stuk deeg in de springvorm en druk over de hele bodem plat uit. Maak van het tweede stuk deeg een rand in de vorm en druk hem goed vast op de bodem. Meng de appels met de krenten, de suiker en de kaneel. Strooi het paneermeel over de deegbodem en verdeel er de appels over. Druk de appels goed aan.