Foodies 02/2025
Azië
cover Azie

Wie iets te vieren heeft trakteert. En dat doe je het liefst met taart. Nu kun je natuurlijk bij de bakker een taartje kopen, maar nog leuker is om zélf taart te bakken. Met deze taart recepten bak je zelf de sterren van de hemel, van klassieke appeltaart tot chocoladetaart en citroen meringue taart.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chocoladetaart

Wie is er geen fan van chocolade. En niet alleen om zo te eten, met deze chocoladetaart recepten maak je er ook de lekkerste baksels mee.

chocoladetaart
Eenvoudig

Donkere chocoladetaart

recept Malteser-chocoladecheesecake
Eenvoudig
60 min

Malteser-chocoladecheesecake

Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien
Uitdagend
75 min

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

thumbnail voor Chocoladetaartje met munt en frambozen
Gemiddeld
50 min

Chocoladetaartje met munt en frambozen

Chocoladetaart met pindakaramel
Gemiddeld
90 min

Chocoladetaart met pindakaramel

chocoladetaart met hazelnotenlikeur
Gemiddeld
30 min

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Chocoladetaart met frambozenroom
Eenvoudig
75 min

Chocoladetaart met frambozenroom

Chocoladetaartjes
Gemiddeld
45 min

Chocoladetaartjes

chocoladetaart
Eenvoudig
90 min

Dubbele chocoladetaart met bosvruchten

frambozentaartje
Eenvoudig
100 min

Frambozen-wittechocoladetaartje

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen
Uitdagend
90 min

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Hazelnoot-chocoladetaart
Gemiddeld
120 min

Hazelnoot-chocoladetaart

Heel-veel-chocoladetaart
Gemiddeld
90 min

Heel-veel-chocoladetaart

Ingestorte chocoladetaart
Gemiddeld
60 min

Ingestorte chocoladetaart

quooker recepten
Eenvoudig
30 min

Snelle chocoladetaartjes met de Quooker

thumbnail voor Chocoladekwarktaartje
Gemiddeld
120 min

Chocoladekwarktaartje

Bakken voor kerst: zwartebonentaart met pure chocolade 1
Gemiddeld
120 min

Zwartebonentaart met pure chocolade, kersen en meringue

Chocolade-kersentaart
Eenvoudig
60 min

Chocolade-kersentaart

malteser ijstaart
Gemiddeld
60 min

Malteser ijstaart

thumbnail voor Chocoladefudgetaart met chocolademousse, hazelnootcrunch, botercrème en chocoladedrip
Uitdagend
120 min

Chocoladefudgetaart met chocolademousse, hazelnootcrunch, botercrème en chocoladedrip

Paastaart met witte chocolade
Eenvoudig
65 min

Paastaart met witte chocolade

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache
Eenvoudig
90 min

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache

chocoladetulband
Gemiddeld
75 min

Chocoladecake met cheesecakevulling van Inge

chocoladecakejes met kardemom en koffie
Eenvoudig
80 min

Chocoladecakejes met kardemom en koffie

thumbnail voor Kleffe chocoladecake met kirschroom
Eenvoudig
40 min

Kleffe chocoladecake met kirschroom

Brooklyn black-outtaart
Uitdagend
75 min

Brooklyn black-outtaart

Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur
Gemiddeld
55 min

Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur

Chocoladetruffeltaart
Eenvoudig
60 min

Chocoladetruffeltaart van Donna Hay

Chocoladebiscuitrol met kastanje-kersenvulling
Uitdagend
75 min

Chocoladebiscuitrol met kastanje-kersenvulling

Chocoladebiscuitrol met kokos en passievrucht
Gemiddeld
90 min

Chocoladebiscuitrol met kokos en passievrucht

Chocolade Praline Taart Yvette van Boven
Eenvoudig
45 min

Chocolade-pralinétaart met zoutvlokken

kersentaart
Uitdagend
90 min

Kersentaart

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hartige taart

Naast zoete taart, kun je ook hartige taart bakken. Het verschil met quiche ? Deze laatste heeft een bodem van zanddeeg en is vaak gevuld met een romige vulling van room en eieren. Hartige taart kan ook gemaakt worden met een bodem van bladerdeeg.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Basisrecept appeltaart

Basisrecept: appeltaart

Als er één gebakje is dat alom geliefd is, is het wel appeltaart. Dit basisrecept zorgt er niet alleen voor dat je later op de dag iedereen blij kunt maken, je haalt ook nog eens heerlijke geuren in huis. Terwijl jouw traktatie gaart in de oven, verspreiden de aroma’s van kaneel en warme appel zich door de kamer. Het is dan ook maar wat moeilijk om van deze lekkernij af te blijven terwijl hij afkoelt in de vorm.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 200 g koude boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 el melk (evt.)
  • 8 appels (goudreinet)
  • 100 g krenten
  • sap van 1/2 citroen
  • bloem
  • 50 g suiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei

Benodigdheden

  • vershoudfolie

Bereiding

  1. Snijd de boter in blokjes. Kneed van de boter, de witte basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout en kruimelig deeg. Voeg eventueel de melk toe als het deeg te droog is. Kneed niet langer dan nodig om het deeg bij elkaar te houden. Verdeel het deeg in 3 stukken en laat het verpakt in vershoudfolie ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Meng de krenten met het citroensap en laat ca. 10 minuten staan. Vet een springvorm in en bestuif hem met bloem.

  3. Leg 1 stuk deeg in de springvorm en druk over de hele bodem plat uit. Maak van het tweede stuk deeg een rand in de vorm en druk hem goed vast op de bodem. Meng de appels met de krenten, de suiker en de kaneel. Strooi het paneermeel over de deegbodem en verdeel er de appels over. Druk de appels goed aan.</