Ganachetaartjes met Oreo-bodem
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maal 300 g Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 150 g boter. Meng de koekkruimels met de boter en een snufje zout tot een smeuïg geheel. Vet de tartelettevormpjes in met boter. Verdeel het Oreo-mengsel over de tartelettevormpjes en druk op de bodem en aan de randen goed aan. Zet ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de slagroom met 2 el boter in een pan tot hij net kookt. Neem van het vuur en smelt er de chocolade in. Roer tot een glanzende ganache. Verdeel de ganache over de taartvormpjes.
Laat de taartjes minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Verkruimel 5 Oreo-koekjes. Stort de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en bestrooi ze met de verkruimelde Oreo-koekjes.