Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
kerstdesserts Ganachetaartjes met oreo

Ganachetaartjes met Oreo-bodem

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze tongstrelende traktaties zijn superromig. Laat de ganache smelten in je mond. Geniet met ogen dicht en waan je onder de Italiaanse zon.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Deze tongstrelende traktaties zijn superromig. Laat de ganache smelten in je mond. Geniet met ogen dicht en waan je onder de Italiaanse zon.

Bereiding

  1. Maal 300 g Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 150 g boter. Meng de koekkruimels met de boter en een snufje zout tot een smeuïg geheel. Vet de tartelettevormpjes in met boter. Verdeel het Oreo-mengsel over de tartelettevormpjes en druk op de bodem en aan de randen goed aan. Zet ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  2. Verwarm de slagroom met 2 el boter in een pan tot hij net kookt. Neem van het vuur en smelt er de chocolade in. Roer tot een glanzende ganache. Verdeel de ganache over de taartvormpjes.

  3. Laat de taartjes minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Verkruimel 5 Oreo-koekjes. Stort de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en bestrooi ze met de verkruimelde Oreo-koekjes.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!