Zoek je inspiratie voor wat je kunt eten met Pasen? Of er nu een paasontbijt, -brunch of -diner op de planning staat, met deze paasrecepten heb je genoeg ideeën om het hele paasweekend lekker te eten.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Populaire paasrecepten
Ben jij verantwoordelijk voor het menu deze Pasen? Met deze populaire paasrecepten zit je gegarandeerd goed.

Toast met witte asperges en zalm

Gevuld paasbrood met ei en zalm

Trifle met frambozen, clotted cream en scones

Hartige (paas)taart

Mini-paastulbandjes met blauwe bessen

Ricottataart met groene asperges

Pasteitjes met gerookte zalm

Gegratineerde zalm met groene asperges

Gevulde eieren

Kaas-uiquiche

Quiche met gerookte makreel en dragon
Paasontbijt en brunch
Het paasweekend trap je af met een heerlijk paasontbijt of een brunch. Met deze recepten zet je de ontbijt- of brunchtafel gemakkelijk vol met heel veel lekkers.

Olijfoliebrie-oche met gebakken druiven, honing en tijm

Minitaartjes met pompoen, brie en abrikozenglazuur

Croissantwentelteefjes met dronken kersen

Toast met vijgen, burrata en prosciutto

Croque madame

Zachte zoete broodjes

Ciabatta met taleggio, zongedroogde tomaat en salami

Zachte broodjes met jam en slagroom

Sticky baklavabroodjes

Pompoen-wortel muffins

Eton Mess

Traditionele tom kha kai soep met kip

Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

Knolselderijsoep met chorizo-olie

Kippensoep

Tosti uit de airfryer (Cowboytoast)

French toast met crème-fraîche-ijs en aardbeiensiroop

Hartige taart met groene asperges en doperwtjes

Lenteboeketplaatcake

Eton-messtartelettes

Hummusmoestuintje

Konijnkaasbroodjes

Salade niçoise

Chocoladescones met miso en zwarte sesam

Hot cross buns met pistache en chocolade

Salade niçoise met gegrilde tonijn

Shakshuka met zalm

Galettes met gerookte zalm en roomkaas

Aardappelwafels met ham, groene asperges en gepocheerd ei

Limoen-kokoswafels

Wafels met gekaramelliseerde witte chocolade en frambozen

Peperkoek

Overnight oats

Supersnelle wentelcakejes

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

Notengehaktbrood

Soep van geroosterde courgette met pecorino

Couscoussalade met bloemkool en zhug

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Lahmacun (Turkse pizza)

Courgettesoep met munt

Ontbijttaart met aardbeien

Pasteitjes met gerookte zalm

Chicken BBQ-buns uit de oven

Bananenbrood met pecannoten

Japanse soufflé pancakes

poké bowl met zalm en avocado

Ultiem broodje krokante kip

Zelfgemaakte eiersalade

Klassieke Franse uiensoep met madeira
Hoofdgerechten voor Pasen
Ga je met de paasdagen lekker dineren? De lekkerste hoofdgerechten voor Pasen hebben we hier voor je verzameld.

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Zalmfilet met pestokorst

Ricottataart met groene asperges

Heek met beurre noisette, snijbiet en orzo

Versekruidenmousseline met gepocheerd ei en geroosterde bospeen

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Quiche met groene asperges

Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

Gegratineerde zalm met groene asperges

Asperges met kalfsfond en krokante serranoham

Ricottagnocchi met witte en groene asperges

Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten

Lamsrack met kruidenkorst en rozemarijnaardappeltjes uit de oven

Salade niçoise

Gegrilde dorade

Asperges met ham, ei en botersaus

Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie

Romige pasta met zalm en doperwten

Tjap tjoy met kip

Ratatouille

Traybake van rosevalaardappels, kikkererwten, radijs en winterpostelein

Witlof met ham en kaas uit de oven

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Plaatpizza met citroenpesto, mortadella, vijgen, stracciatella en pistache

Spaghetti alle vongole met zeekraal

Lamskotelet met geroosterde venkel en druiven

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Pasta aglio e olio met zeekraal

Roti met aardappel, tempé, kousenband en ei

Gegrilde groenten

Bloemkool gratin met manchego en amandelen

Paccheri met tomaat, basilicum en buffelmozzarella

Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver

Risotto verde

Kippensoep met prei en aardappel

Zeebaars met courgette en champagneschuim

Pasta met bietjes & ricotta

Gestoofde bladgroenten met specerijen

Linguine met courgette en citroen van Jamie Oliver

Parelcouscous met courgette, chilipeper en munt

Gebraiseerde venkel met coppa di Parma en romige rijst

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas

Courgettecurry

Krokante aardappels met dadels en verse kruiden

Potato buns met asperges, ham en sauce gribiche

Pasta met gemarineerde courgette, pesto en gebakken kappertjes

Gele curry met snijbiet en tofu

Flatbreadpizza met bimi

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui

Gesmoorde cannellinibonen met Oost-Indische kers
Vegetarisch paasdiner
Kook je graag vegetarisch tijdens het paasweekend? Deze recepten voor een vegetarisch paasdiner zijn precies wat je nodig hebt.

Soep van geroosterde courgette met pecorino

Ravioli met aardappel-pecorino-vulling en salieboter

Aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas en sjalottendressing

Salade met geroosterde wortel & geitenkaas

Tartelette van bladerdeeg met artisjokken en taleggio

Tomatenclafoutis met geitenkaas

Provençaalse plaattaart met groene groenten

Tagliatelle met groene asperges en courgette

Venkel met burrata, tuinbonen & granaatappel

Gepofte aardappels met gepocheerd ei en groene asperges

Vegan lasagne

Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei

Gegrilde geitenkaas met hot honey en roze peper

Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt

Geroosterde wortel met wortelloofpesto en geitenkaas

Preirollade met groene groenten en ricotta-geitenkaasvulling

Courgettesoep met munt

Radijssalade met burrata, Oost-Indische kers en quinoa
Paastoetjes
Zoet is wat je wilt met Pasen. Een paastoetje mag dan ook niet ontbreken tijdens het paasdiner.

Chocoladecheesecake met paaseitjes

Romige lemoncurd-tijmtaart

Toetje met meringue, jam en gebakken custard

Eton mess trifle met rabarber

Rockyroads met paaseitjes

Paas MonChouslof

Aardbeienvlaai met pistachecustard

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Makkelijke aardbeienmousse

Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Advocaatpasteitjes

Lemoncurd-trifle

Superromige citroentrifle

Meringuerol met blauwe bessen en lemon curd

Lemoncurdcheesecake

Eton Mess

Homemade carrot cake

Krokante filodeeg-custardtaart

Pavlova

Aardbeien milkshake maken

Oranje tompouce

De crème brûlée van Herman den Blijker

Crème brûlée

Millionaire’s shortbread met karamel

Cheesecake met blauwebessencompote

Macarons

Limoen-kokoswafels

Wafels met gekaramelliseerde witte chocolade en frambozen

Oreo-Baileys-taart

Rocky road met speculoos

Hazelnoottiramisu

Supersnelle wentelcakejes

Appel-karamel-croissanttartelette

Flan met bloedsinaasappel en geroosterde amandelen

Citroen-polentacake met gekonfijte citroenschijfjes

Gezouten karamel maken

Onweerstaanbare chocolademousse

Lava cake

Crème brûlée met matcha

Japanse soufflé pancakes

Vlaflip 2.0

Dadelcake met granaatappelmelasse

MonChoutaart

Bitterkoekjes

Cinnamon rolls

Tiramisu met limoncello

Ultieme tiramisu recept

Groningse poffert van bakkerij Jager

Oublie met appel en walnoten-nougatine botercrème (dessertopdracht)

Millefeuille met chocolade en hazelnoten

Red velvet taart

Vietnamese affogato

Nonnevotten

Pastéis de nata

Snickerstaart – chocoladetaart met karamel en pinda

Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche

Paas cupcakes van chocolade

Lavacakejes met pindakaas

Gateau Mille met crème suisse en hazelnoot-chocoladesaus

Spritsen

Wentelteefjes van overgebleven wafels

Madeleines van Janny van der Heijden

Aardbeien cheesecake

Dronken appelcrumble

Tinto de verano-granita

Bramen met balsamico en yoghurt

Paris-Brest

Crêpes Suzette

Kataifi met pistache en walnoten

Dawet

Künefe

Apple crumble

Kadaifitoetje

Ppopgi (dalgona candy)

Banoffeecrumble

Grapefruitcake met room en grapefruitcurd

Croissantwentelteefjes met dronken kersen

Frambozenprofiteroles met witte chocolade en pistache

Chocolade-walnootpavlova met madeira en mandarijn

Makkelijke, fruitige jamtaartjes

Rosé sgroppino

Kerstige panna cotta met steranijs, kaneel en mandarijnkaramel

Bolo de banana con canela Bananencake met kaneel

Noga-pistacheroomijs

Appelkruimeltrifle

Mincepies met filodeeg en noga

Minipavlova met whisky, peer en zoute karamel

Espresso-martinitulband

Fudgy brownies met noga en zoute pinda’s

Semifreddokrans met chocolade en whiskylikeur

Nougatinebrownie met hazelnootchocolade

Panettonetiramisu met clementine

Tiramisu met limoncello

Torta de mil hojas

Sinaasappelbiscuit met wittechocoladeganache en frambozencoulis

Poffertjes recept

Champagnetiramisu met rode vruchten

Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs

Chocolademousse met krokante chocoladeschotsen

Makkelijk choco-ijs met amandelcrunch
Snacks en borrelhapjes
Paasweekend voor de deur? Borrelen maar! Met deze snacks en borrelhapjes voor Pasen wordt dat gegarandeerd een feestje.

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

Pecorino shortbread met rozemarijn en venkelzaad

Gemarineerde buffelmozzarella met pan grattato en tapenade

Sticky broodkrans met rode ui, tijm en opgeklopte geitenkaas

Stromboli

Halloumispiesjes met clementine en chili

Gebakken ricotta en druiven met chili, honing en prosciutto

Parmezaanfriet met dille

Geroosterde tomaten met romige tahinyoghurt

Patatas bravas

Falafel

Indiase aardappel-viskoekjes

Olijvenbroodje met zongedroogde tomaten

Hummusmoestuintje

Citroenduimkoekjes

Konijnkaasbroodjes

Chocoladescones met miso en zwarte sesam

Zelf mayonaise maken

Crispy sushibites

Hot cross buns met pistache en chocolade

Galettes met gerookte zalm en roomkaas

Gestoomde dumplings met garnalen

Peperkoek

Rocky road met speculoos

Pittige koolrolletjes met kipgehakt en surimi

Sticky chicken met pittige mangosalade

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

Airfryerfritters met mais en lente-ui

Pasteitjes met gerookte zalm

Crispy sushi met tonijn

Klassieke tortilla

Halloumifrietjes met yoghurtdip

Temaki (sushi hand rolls)

‘Tonijn’ van watermeloen

Chicken karaage: Japanse gefrituurde kip

Cevapcici

Tempura van enoki met gochujangmayo

Tosti met gebakken uien, oude kaas en grillworst (uit de airfryer)

Stokbrood

Crostini-kerstkrans

Tonijn tataki

Loaded fries met baconsnippers en parmezaan

Chickenwings met fivespicemayo

Arancini met truffel en Grana Padano

Langos

Geroosterde kippenvleugels met srirachasaus

La Piadina

Okonomiyaki

Gyoza’s met sojabonen, spitskool en wortel

Gestoomde dumplings met varkensvlees en garnalen

Knapperige crêpe-gyoza’s met rundvlees en zoete ui

Gefrituurde dumplings met spitskool

Samosataartjes

Filet americain maken

Gestoomde dumplings met kimchitofu en misobotersaus

Sticky miso-notenmix

Rijstveldumplings met knapperige groenten, noedels en zoetzure currydip

Brie-cranberrykrans

Bloemkoolbites met zureroom-bieslookdip

Knolselderij-hazelnootmuffins

Garnalencocktail met cocktailsaus

Gepofterijstrendieren

Kerstpopcorn

Kerstboomborrelplank

Pittige salsa van geblakerde groente

Tarwetortilla’s

Mincepies met filodeeg en noga

Soja-cranberrykippenvleugeltjes

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

Kruidnotenfestijn met chocolade

Sinterklaas speculaasmijters

Zelfgemaakte Sinterklaastruffels

Traditionele pepernoten recept

Banketstaaf

Borstplaat maken

Olijfoliebrie-oche met gebakken druiven, honing en tijm

Camembert met abrikozenchutney

Platbrood

Camembert met geroosterde balsamicodruiven

Tijmcrackers

Limoncello-oliebol

Dubai-oliebol

Gravad lax

Wittebonencrème met gepofte knoflook

Sesam-garnalentoast

Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

Crispy Thaise roti’s met gezouten chocolade

Pogača

Groentespiesjes met pistachepestoyoghurt

Platbrood met mosselen en dragonboter

Five-spice buñuelos met ham en pompoencrème

Harissa-aubergine caprese

Het ultieme pita recept van Veggilaine

Heel-veel-kaas-plank

Brunchplank

Zoete-aardappel- en koolrabifriet met wasabimayo

Geroosterde pistachenootjes met rozemarijn en gerookt zeezout

Friet met raclette en ham

Gebakken camembert met geroosterde krieltjes

Crispy sushihapjes

Asperges met citroen en kappertjes
Kappertjes & citroen: een klassieke smaakcombinatie die in recepten met asperges helemaal niet misstaat.
Ingrediënten
- 750 g aardappels
- zout en peper
- 3 el boter
- 12 witte asperges (geschild & kontjes eraf)
- 1 el bloem
- 1 bosje peterselie (gewassen en fijngehakt)
- 1/2 citroen (uitgeperst)
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze indien nodig in gelijk formaat. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.
Verhit 1 el boter in een koekenpan tot hij bijna is uitgebruist maar nog niet bruin kleurt. Wentel de asperges in de bloem en klop ze goed af. Bak de asperges rondom goudbruin in de boter.
Voeg 1 el boter toe aan de asperges. Strooi de peterselie en de kappertjes eroverheen en laat ze meeverwarmen in de boter. Schep de boter met de kappertjes en peterselie over de asperges zodat ze rondom goed bedekt zijn. Bestrooi met zout en peper en besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap.
Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Meng 1 el boter door de gekookte aardappeltjes. Serveer de aardappels en de asperges samen.
Receptuur & foto’s: Willem van Santen
Wat is typisch eten tijdens Pasen?
Waar met Kerst veelal uitgebreid wordt gedineerd, genieten veel mensen tijdens Pasen van een paasontbijt of paasbrunch. Wat dan typisch wordt gegeten? In ieder geval eieren: gekookt, gepocheerd of gevuld. Ook hoort paasbrood echt thuis op de brunchtafel. Denk verder aan lekkere broodjes met luxe beleg, verse sapjes, fruit en bijvoorbeeld een quiche of hartige taart.
Ga je lekker dineren? Van oorsprong zijn lamsvlees, kalfsvlees of kip typische gerechten voor Pasen. Tegenwoordig worden ook gerechten met zalm, asperges en zoete lekkernijen met chocolade of lekkere toetjes in een glaasje vaak op tafel gezet.
Bekijk alle recepten

Eton Mess

Homemade carrot cake

Pavlova

Aardbeien milkshake maken

Oranje tompouce

Hartige taart met groene asperges en doperwtjes

Lenteboeketplaatcake

Eton-messtartelettes
