Mini-paastulbandjes met blauwe bessen
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm je oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng voor de cake 150 g boter, de suiker, de eieren, de yoghurt, de citroenschilrasp en het vanille-extract in een keukenmachine tot een glad beslag. Spatel 1 tl lavendel, het zout en het bakmeel erdoorheen. Spatel als laatste de blauwe bessen erdoorheen.
Vet je tulbandvorm in met boter. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de tulband(jes) ca. 1 uur in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de tulband(jes) volledig afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort.
Maak ondertussen de botercrème. Verwarm de slagroom met de poedersuiker in een steelpan. Voeg het vanillemerg toe. Haal de pan van het vuur zodra de poedersuiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter in een kom luchtig. Voeg geleidelijk de slagroom toe en klop tot het een wit en luchtig geheel wordt – dit vergt een beetje geduld.
Doe de botercrème in een spuitzak en spuit ermee mooie toefjes op je tulband(jes). Bewaar je overige botercrème voor een ander recept, bijvoorbeeld slagroomtruffels. Garneer je tulband(jes) met lemon curd en een beetje lavendel.