Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Mini-paastulbandjes met blauwe bessen

Mini-paastulbandjes met blauwe bessen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de cake

Voor de botercrème

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng voor de cake 150 g boter, de suiker, de eieren, de yoghurt, de citroenschilrasp en het vanille-extract in een keukenmachine tot een glad beslag. Spatel 1 tl lavendel, het zout en het bakmeel erdoorheen. Spatel als laatste de blauwe bessen erdoorheen.

  2. Vet je tulbandvorm in met boter. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de tulband(jes) ca. 1 uur in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de tulband(jes) volledig afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort.

  3. Maak ondertussen de botercrème. Verwarm de slagroom met de poedersuiker in een steelpan. Voeg het vanillemerg toe. Haal de pan van het vuur zodra de poedersuiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. Klop de boter in een kom luchtig. Voeg geleidelijk de slagroom toe en klop tot het een wit en luchtig geheel wordt – dit vergt een beetje geduld.

  5. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit ermee mooie toefjes op je tulband(jes). Bewaar je overige botercrème voor een ander recept, bijvoorbeeld slagroomtruffels. Garneer je tulband(jes) met lemon curd en een beetje lavendel.

Deze mini-tulbandjes met blauwe bessen en botercrème van foodies friend Inge zijn leuk voor de paasbrunch. 

  1. Verwarm je oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng voor de cake 150 g boter, de suiker, de eieren, de yoghurt, de citroenschilrasp en het vanille-extract in een keukenmachine tot een glad beslag. Spatel 1 tl lavendel, het zout en het bakmeel erdoorheen. Spatel als laatste de blauwe bessen erdoorheen.
  2. Vet je tulbandvorm in met boter. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de tulband(jes) ca. 1 uur in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de tulband(jes) volledig afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort.
  3. Maak ondertussen de botercrème. Verwarm de slagroom met de poedersuiker in een steelpan. Voeg het vanillemerg toe. Haal de pan van het vuur zodra de poedersuiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Klop de boter in een kom luchtig. Voeg geleidelijk de slagroom toe en klop tot het een wit en luchtig geheel wordt – dit vergt een beetje geduld.
  5. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit ermee mooie toefjes op je tulband(jes). Bewaar je overige botercrème voor een ander recept, bijvoorbeeld slagroomtruffels. Garneer je tulband(jes) met lemon curd en een beetje lavendel.

Receptuur en foodstyling: Inge van den Hout

Gebruik de botercrème die je overhoudt voor slagroomtruffels voor bij de koffie.

Receptuur en foodstyling: Inge van den Hout

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)