
Pastinaaksoep met appel
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Verse soep is zoveel lekkerder dan soep uit blik of zak, probeer maar eens met dit smaakvolle recept voor pastinaaksoep. De appel maakt het nóg lekkerder en maakt het geheel wat frisser én zoeter.
Bereiding
Smelt de boter in een grote pan en fruit er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook, de pastinaak en de appel toe en fruit ca. 5 minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook ca. 30 minuten tot de pastinaak heel zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Voeg 50 g crème fraîche toe aan de soep en pureer kort verder. Schenk de soep in kommen en maak van een lepeltje crème fraîche een mooie swirl in iedere kom. Garneer met de bieslook en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.