Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Uiensoep recept

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Advertentie

Wie houdt er nu niet van een heerlijke kom soep? Of het nu warm of koud is; een smaakvolle soep kan altijd. Maar wat eet je bij soep? En wat past goed bij welke variant? Wij hebben de lekkerste ideeën en recepten verzameld om bij je soep te serveren.

Wat eet je bij soep?

Een lekkere kom warme of koude soep is op zijn tijd heerlijk. En we zeggen er meteen koud achteraan, omdat daar tegenwoordig heel veel lekkere soorten van zijn. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze tomaten-watermeloengazpacho? Een verrassende en smaakvolle soep van groente én fruit. Er zijn heel veel verschillende variaties mogelijk en dat we van zoveel verse ingrediënten een supersmaakvolle soep kunnen maken, verbaast je dus waarschijnlijk niet. Je kunt er op los experimenteren! Maar de grote vraag blijft dan wel: wat eet je bij soep? Gelukkig hebben wij meer dan genoeg heerlijke ideeën voor bijgerechten en snacks voor bij je soep.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bijgerechten soep

Wie soep maakt als avondeten wilt er vaak nog iets bij eten om er een volledige maaltijd van te maken. Dat vult niet alleen wat beter maar daarnaast is het natuurlijk ook best lekker om iets te eten waar je op kunt knabbelen. Voor een wat lichtere soep kun je kijken naar een wat groter bijgerecht, zodat je de maaltijd opvult. Wat denk jij van deze recepten?

Kaas-uienquiche

Kaas-uienquiche

Voor deze kaas-uienquiche kan je kant-en-klaar deeg gebruiken, of maak ’t zelf. Handjes uit de mouwen en kneden maar. Zo maak je klassieker net als in Frankrijk. Met dit recept maak jij het perfecte korstdeeg.

Naar het recept
hartige taart asperges marleen van es

Hartige taart met spinazie en asperges

Spinazie en asperges gaan super goed samen en al helemaal als je ze allebei in een hartige taart verwerkt. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je favoriete groenten!

Naar het recept
Platbrood met geroosterde tomaten en kikkererwten

Platbrood met geroosterde tomaten en kikkererwten

Wat denk je van dit recept voor platbrood met geroosterde tomaten en kikkererwten? Heerlijk als extra bite naast je kom soep en lekker vullend!

Naar het recept
borrelbrood met saint-nectaire en rozemarijn

Borrelbrood met Saint-Nectaire en rozemarijn

Je kunt het borrelbrood prima voorbereiden, dat maakt dit recept dan ook een perfecte aanvulling op je kommetje soep. Vul het borrelbrood met de kaas en bewaar tot 1 dag in de koelkast. Je hoeft het dan alleen nog maar in de oven te schuiven vlak voor je je soep (weer) opwarmt.

Naar het recept
Traybakepizzabrood

Traybakepizzabrood

Op zoek naar een makkelijke en toch grote hoeveelheid brood om te maken? Zoek niet verder! Dit pizzabrood is supersmaakvol en ideaal om te delen.

Naar het recept
Gevulde courgette caprese met pesto

Gevulde courgette caprese met pesto

Tomaat, basilicum, mozzarella en pesto, een heerlijke combinatie die het dan ook super goed doet als vulling voor deze courgette caprese.

Naar het recept

Iets hartigs bij de soep

Soms wil je ook een iets kleiner hartig hapje bij de soep. Daarvoor zijn onderstaande recepten – om te delen – ideaal om te eten bij de soep.

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer.

Naar het recept
Cover voor

Kaas-uienbroodjes met tomaat

Kaas en ui in een broodje. Daar houdt bijna iedereen van. Probeer dit recept met tomaat en je hebt een heerlijke snack of lunchgerecht.

Naar het recept
kerst voorgerechten

Knoflookcrostini met cantharellen en peterselie

Deze crostini met aardse tonen is een genot bij iedere hap. Net weer even anders dan de gewone bruschetta, maar net zo geliefd! Lekker om vooraf of tijdens de borrel te serveren.

Naar het recept
focaccia

Focaccia barese

We maken een ronde door Italië en beginnen met een focaccia uit Bari. Iedere Italiaanse stad heeft wel zijn eigen specialiteit. In Bari bakken ze de beste focaccia’s. Zo’n enorme plaat tover je zo uit de oven en dan in van die knapperige reepjes snijden. Wel eerlijk delen hè?

Naar het recept
kaas-knoflookbrood

Kaas-knoflookbrood met sriracha

Blaas je gerechten nieuw leven in met de Thaise chilisaus sriracha. Begin eens met dit kaas-knoflookbrood.

Naar het recept
Bruschetta met ‘nduja

Bruschetta met ‘nduja

Bij de late middagborrel, als voorgerecht of als hapje op de lange avonden vol goede gesprekken en dito wijn. Met bruschetta zit je altijd goed! Een van de vaste ingrediënten van deze variant is ‘nduja. Hierin zit Calabrese peper die de worst zo lekker pittig maakt.

Naar het recept
De lekkerste pita's ooit

Het ultieme pita recept van Veggilaine

Als je deze zelfgebakken pita’s eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer terug naar de pita’s uit de supermarkt. Super lekker om te serveren bij je favoriete soep!

Naar het recept
FAVORIET VAN JULIE
Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer. Naast dat hij heerlijk smaakt, is dit brood perfect om te serveren naast je favoriete soep!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el + extra olijfolie
200 g paddenstoelenmix (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 el truffeltapenade
5 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
2 takjes tijm (alleen de blaadjes)
2 takjes rozemarijn (alleen de naaldjes – fijngehakt)
zout en peper
1 rol koelvers bladerdeeg (bijv. Tante Fanny)
2 el paneermeel
100 g geraspte Gruyère-kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen en de knoflook op hoog vuur in tot het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Roer de tapenade, de tomaatjes, de tijm en de rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over het deeg en bestrooi met de kaas. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op tot een stevige rol en snijd deze in ca. 10 dikke plakken.

  3. Bekleed een springvorm met het bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie. Leg de plakken naast elkaar in de springvorm, laat tussen de plakken 1 cm ruimte vrij. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met fijngehakte bieslook.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!